Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn

Müller Martini prodal MM Druckmaschinen skupini Goebel.
Šest let po tem, ko je bila v Müller Martiniju ukinjena proizvodnja rotacijskih tiskarskih strojev, je Muller Martini prodal obrat MM Druckmaschinen v Maulburgu (Nemčija) skupini Goebel. S prodajo želijo zagotoviti nadaljnjo razpoložljivost nadomestnih delov za vse nameščene rotacijske ofsetne tiskarske stroje po svetu.

Leta 2014 je Müller Martini prenehal s proizvodnjo rotacijskih ofsetnih tiskarskih strojev in se na lokaciji v Maulburgu osredotočil predvsem na storitvene dejavnosti za več kot 1000 tiskarskih strojev nameščenih po vsem svetu. Skupina Goebel ima na tem nemškem področju dolgoročni strateški položaj in ponuja tako storitve kot nove stroje. S svojim asortimentom je bila zato najprimernejši kandidat Müllerja Martinija.

Na lokalni ravni bodo stranke še deležne prodajno-servisnih dejavnosti podjetja Müller Martini. Vsi na novo zaposleni v skupini Goebel v Maulburgu bodo aktivni pri prodaji novih strojev, naknadnih vgradenj/nadgradenj, dodatkov, trženju servisnih storitev in rezervnih delov. Sporazum prodaje tudi določa, da bo Müller Martini deloval kot ekskluzivni posrednik za prodajo tiskarskih strojev za tisk embalaže in varnostni tisk znamke Goebel, v prihodnjih letih pa ponudil tudi servis in še naprej dobavljal rezervne dele.

Več informacij na www.mullermartini.com in www.goebel-group.com.