Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn

Tovarna kartona Metsä Board Kyro praznuje 150. letnico.
Metsä Board, proizvajalec vrhunskih kartonov iz svežih celuloznih vlaken in član skupine Metsä, letos praznuje 150. letnico svoje lokacije Kyro (Finska).  Prav zato bodo investirali v posodobitev opreme v višini 20 milijonov evrov.

Obrat Kyro je bil ustanovljen leta 1870 kot obrat za predelavo lesa na brzicah Kyröskoski. Od takrat so na mednarodnih trgih ponujali številne izdelke in surovine, vse od celuloze, sekancev, žaganega lesa papirja in kartona. Danes je to sodoben proizvodni obrat, ki proizvaja karton za izdelavo zložljive embalaže.

Lani so v svojo proizvodnjo vključili izdelavo visoko kakovostnega oko-pregradnega kartona, ki izpolnjuje zahteve izdelave živilske embalaže in pripomočkov. Za nadzor kakovosti izdelave tega uporabljajo tehnologijo umetne inteligence. Trenutno so investirali tudi v posodobitev opreme za izdelavo drugih kartonov, ki vključuje nov stroj za navijanje in previjanje ter prenovo transportnega sistema za odvajanje odpadkov. Obseg omenjene naložbe je okoli 20 milijonov evrov. Zagon novih sistemov je predviden jeseni 2021.

Več informacij na www.metsaboard.com.