Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn

Od leta 2021 želi podjetja Herma klimatsko nevtralno proizvodnjo.
Podjetje Herma s sedežem v Filderstadtu (Nemčija) od leta 2021 s svojo proizvodnjo in z njo ustvarjenimi emisijami ne želi več neposredno vplivati na okolje. V ta namen so že sprejeli številne ukrepe.

Omenjeni ukrepi predvsem vključujejo razvoj in izdelavo lepil in samolepilnih materialov, etiket in nenazadnje strojev, ki v proizvodnji ne puščajo ogljičnega odtisa. Zavedajo se, da so verjetno pionirji na tem področju razvoja, a si srčno želijo priti hitro do pomembnih rezultatov, ki bi zmanjšali okoljski vpliv. Verjamejo, da vse hitrejše in spreminjajoče se podnebne spremembe ogrožajo človeštvo do nepredstavljive mere, zato moramo združiti moči vsi in uporabiti vsa razpoložljiva sredstva in znanja. To velja tako za podjetja kot za zasebne potrošnike, še dodajajo.
 
Da bi dosegli klimatsko nevtralnost, podjetje že izvaja vrsto ukrepov nekaj let, denimo uporablja samo zeleno elektriko. Ta podjetju prihrani približno 10.000 ton ogljikovih emisij letno. Trenutno se z uporabo fosilnih goriv, ​​na primer za proizvodnjo toplote, letno ustvari dodatnih 10.000 ton ogljikovih emisij. V Hermi bodo zato v prihodnosti kupovali le plin, ki ga kot klimatsko nevtralnega dobavlja že sam ponudnik.

Več informacij na www.herma.com.