Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Papirnica Zanders končuje s poslovanjem.
Poslovanje Zanders Paper je bilo ustavljeno. Kot je povedal začasni stečajni upravitelj dr. Mark Boddenberg, ni mogoče najti nobenega izvedljivega koncepta za nadaljevanje poslovanja podjetja. Po 192 letih se tradicija papirnice, ki je s papirjem Chromolux postala svetovno znana, končuje.

Zaprtje podjetja Zanders Paper (Bergisch Gladbach, Nemčija) bo prizadelo več kot 300 zaposlenih. Podjetje je leta 2018 bankrotiralo, nato pa ga je prevzela skandinavska skupina vlagateljev. Leto kasneje se je družbi kot soinvestitor pridružil Jool Invest AB. Z njimi in z izboljšanimi nabavnimi postopki ter razvojem novih prodajnih trgov naj bi podjetju Zanders omogočili boljšo prihodnost, a žal se to ni uresničilo.

Konec letošnjega aprila je podjetju Zanders zmanjkalo finančnih sredstev. Podjetje ni zmoglo poravnati niti računov za CO2 certifikate. Očitno so delničarji izgubili zaupanje v podjetje in niso želeli več vložiti denarja vanj. Kot je še povedal stečajni upravitelj, vsi z odprtimi naročili naj ne računajo na njihovo realizacijo.

Več informacij na www.zanders.com.