Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Heidelberg se ločuje od ponudnika programske opreme Docufy.
Kot del strateške vizije z osredotočenostjo na digitalizacijo v oblaku v svoji osnovni dejavnosti je Heidelberg prodal hčerinsko podjetje za razvoj programske opreme Docufy iz Bamberga (Nemčija). Prevzela ga je investicijska družba Elvaston Capital Management iz Berlina (Nemčija). Heidelberg se je s podjetjem Docufy okrepil decembra 2019.

"V okviru analize ponudbe in osredotočenosti na naše osnovne dejavnosti smo prišli do zaključka, da lahko načrtovano strategijo podjetja Docufy bolje podpre nov partner. Na področju programske opreme se v Heidelbergu osredotočamo na širitev aplikacij in platform v oblaku za potrebe tiskarske industrije", pravi Rainer Hundsdörfer, izvršni direktor Heidelberga. "Sredstva sproščena s prodajo bodo uporabljena za nadaljnje strateške naložbe v prihodnost na poti naše digitalne preobrazbe", je še dodal.

Heidelberg pričakuje, da bo prodaja ustvarila izredne prihodke v višini več kot 20 milijonov evrov. Zato so že zvišali napoved poslovnega izida za celotno leto 2021/22.

Več informacij na www.heidelberg.com in www.docufy.de.