Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Koenig & Bauer je na podlagi globalnih megatrendov določil svojo strateško usmeritev za naslednjih nekaj let v trajnost, modularnost in digitalizacijo.
Proizvajalec tiskarskih strojev Koenig & Bauer (Würzburg, Nemčija) namerava nadaljevati s preoblikovanjem "iz tradicionalnega proizvajalca tiskarskih strojev v agilno tehnološko razvojno skupino". Skupina je na podlagi globalnih megatrendov ter intenzivnih razprav s strankami in strokovnjaki opredelila svojo strateško usmeritev za prihodnja leta v trajnost, modularnost in digitalizacijo.

#koenigbauer #trajnost #modularnost #digitalizacija

Predvsem so trendi in raziskave pokazali, da naj bi postopki tiska postali materialno in energetsko učinkovitejši ter s tem bolj trajnostni. Koenig & Bauer si z novo strategijo skupine in motom "Exceeding Print - Preseganje tiska" zastavlja tudi nadaljnje trajnostne cilje. "Do leta 2025 želimo zmanjšati emisije CO2 v naših proizvodnih obratih za 75 odstotkov, do leta 2030 pa želimo biti popolnoma nevtralni glede emisij CO2," je sporočil tiskovni predstavnik uprave Dr. Andreas Pleßke.

Energetska učinkovitost in varstvo podnebja
Družba Koenig & Bauer namerava s sistemom za upravljanje energije zagotoviti večjo energetsko učinkovitost tiskarskih dejavnosti in podpirati stranke pri trajnostnem prilagajanju njihovih proizvodnih procesov. Kot član mreže združenja 4evergreen poudarjajo, da ustrezne trajnostne rešitve lahko najdemo že v zgodnji fazi grafične dobavne verige, torej pri proizvajalcih papirja in kartona, proizvajalcih zložljive embalaže, skrbnikih blagovnih znamk, dobaviteljih različnih tehnologij in materialov ter sami industriji zbiranja, sortiranja in recikliranja materialov.

Prihodnje generacije strojev naj bi temeljile na modularni platformi in tako prinašale prednosti v upravljanju in vzdrževanju. V sporočilu za javnost je navedeno, da bo družba Koenig & Bauer še naprej ohranjala visoko stopnjo vertikalne integracije, da bi ohranila svojo podjetniško neodvisnost.

Koenig & Bauer namerava ponuditi digitalne storitve, ki temeljijo na visoko prilagodljivih platformah s podporo delovanja v oblaku, saj so digitalne storitve poleg strojev vse pomembnejše. Analiza strojnih podatkov je osnova za oceno učinkovitosti, uspešnosti in izdelavo različnih scenarijev industrijske analitike. V kombinaciji s strojnim učenjem je mogoče prej in natančneje odkriti morebitne napake v procesih ter samodejno vključiti servis oziroma vzdrževanje.

V tisku embalaže se podjetje Koenig & Bauer med drugim osredotoča na digitalne tiskarske stroje za tisk opravil manjših naklad, rešitve za sledenje in nadzor kakovosti tiska in personalizacijo. Na proces izdelave embalaže se osredotoča celostno z namenom optimizacije stroškov.

Večja raznolikost kadra glede na spol, starost in nacionalnost
Večja raznolikost v podjetju glede na spol, starost in nacionalnost je prav tako del strateške usmeritve oziroma socialni cilj podjetja Koenig & Bauer. Predvsem gre za spodbujanje žensk k sodelovanju z mentorskimi in kariernimi programi, pa tudi za ukrepe za usklajevanje družine in kariere ter pobude proti diskriminaciji in rasizmu.

Finančni direktor Dr. Stephen Kimmich je prepričan: "Z našo zavezanostjo k ekološki, socialni in družbeni odgovornosti pošiljamo pomemben signal kapitalskemu trgu. Strategija "Exceeding Print" je del naših srednjeročnih finančnih ciljev, ki cilja na promet v višini 1,3 milijarde evrov in z več kot 7-odstotno maržo EBIT."

"Z našo strategijo "Exceeding Print" spodbujamo trajnost kot največji izziv embalažne industrije v prihodnosti in nadaljujemo z vodilnim položajem na področju digitalizacije," je povzel sprejete ukrepe Dr. Andreas Pleßke. "To za nas pomeni organsko rast z lastnimi poslovnimi modeli in izdelki, vendar ne izključuje rasti s prevzemi."

Več informacij na www.koenig-bauer.com.