Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Konica Minolta že petič in četrto leto zapored uvrščena med 100 najbolj trajnostnih podjetij na svetu.
Konica Minolta je bila uvrščena na seznam "2022 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World" najbolj trajnostnih podjetij na svetu. Na ta prestižni seznam je uvrščena že petič in četrto leto zapored, po letih 2011, 2019, 2020 in 2021.

#trajnost #konicaminolta #global100

Omenjen seznam vsako leto objavi organizacija Corporate Knights s sedežem v Kanadi na srečanju Svetovnega gospodarskega foruma (WEF), znanem kot srečanje v Davosu. Ker pa je bila letos konferenca v Davosu zaradi pandemije koronavirusa prestavljena na poletje, je bil izid izbora Global 100 objavljen vnaprej.

Globalnih 100 korporacij, ki se odlikujejo na področju trajnosti, je bilo za leto 2022 izbranih na podlagi ocen 6.914 podjetij. Ocene temeljijo na okoljskih, družbenih in upravljavskih kazalnikih ter sposobnosti spodbujanja raznolikih in inovativnih rešitev ter odstotku prodaje okolju prijaznih izdelkov. Na tem globalnem seznamu podjetij, ki se odlikujejo glede trajnosti, so tri japonska podjetja.

Konica Minolta pospešuje digitalno preobrazbo (DX), ki temelji na platformi FORXAI, lastni upodobitveni platformi internet stvari (IoT), in z zagotavljanjem rešitev, ki stranke navdihujejo z vizijo in odgovarjajo na njihove materialne potrebe ter rešujejo družbena vprašanja za prihodnost.

Na primer ponujajo rešitve monitoringa za plinska podjetja, s katerimi je možno vizualizirati uhajanje v obratih z uporabo brezkontaktne tehnologije in nadzora na daljavo. S tem se v naprej preprečuje nesreče ter pomaga zagotavljati varnost in zaščito družbe. Konica Minolta denimo ponuja tudi rešitve SenrigaN kot preprosto metodo za odkrivanje razpok jeklenih materialov znotraj betonskih konstrukcij motov in drugih objektov. Konica Minolta je aktivna tudi na področju medicine s ponudbo storitev spletnega diagnosticiranja za zdravstvene ustanove in s tem podpira zdravo in kakovostno življenje posameznika.

Podjetje se ukvarja tudi s perečo krizo globalnih podnebnih sprememb. Ne le z zmanjševanjem lastnega vpliva na okolje, temveč tudi z zagotavljanjem okoljskih tehnologij in znanja, ki jih je pridobila, ter širitvijo tega na dobavitelje in stranke. Konica Minolta v okviru klimatske odgovornosti podpira lastno pobudo Carbon Minus, s katero želi do leta 2030 doseči bistveno zmanjšanje emisij ogljika. Leta 2020 je Konica Minolta uvedla okoljsko digitalno platformo kot ekosistem za zmanjševanje vpliva na okolje s 16-imi podjetji. Zdaj se je število teh povečalo na 58, so pa iz različnih industrijskih sektorjev. Cilj družbe Konica Minolta je povečati učinkovitost z združevanjem modrosti podjetij iz različnih panog in uporabo teh informacij. Hkrati si s povezovanjem podjetij želijo pospešiti reševanje okoljskih vprašanj, spodbujati soustvarjanje in razvoj inovacij ter pomagati pri reševanju okoljskih vprašanj na svetovni ravni.

Konica Minolta ponuja inovacije, ki jih je v desetletjih razvila v različnih svojih podjetjih. Z najnovejšimi digitalnimi tehnologijami zagotovalja rešitve in storitve z visoko dodano vrednostjo ter tako pomaga pri uresničevanju ciljev trajnostnega razvoja.

Več informacij na www.konicaminolta.si.