Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Papirnica Gmund ponuja široko paleto izdelkov že od leta 1829.
Papirnica Gmund s sedežem v kraju Gmund am Tegernsse (Nemčija) je s 17. januarjem 2022 prevzela papirnico Cartonnerie Jean FG. Podjetje se nahaja v kraju Creuse (Francija) in je specializirano za proizvodnjo kartona v formatu iz 100-odstotno recikliranih vlaken.

#gmund #fsc #papirnica

S prevzemom podjetja Cartonnerie Jean FG si je papirnica Gmund zagotovila dodatne zmogljivosti za proizvodnjo ekološkega kartona na osnovi 100-odstotnega recikliranja. S prevzemom tudi namerava razširiti svoje znanje in izkušnje v proizvodnji inovativnih rešitev iz alternativnih surovin.

Cilj podjetja Gmund je postati "specialist v razvoju in proizvodnji ekoloških in uspešnih aplikacij embalaže v Evropi", kot pojasnjujeta vodilna Florian Kohler in Herbert Eibach. Prav zato so iskali proizvajalca z izjemno okolju prijazno proizvodnjo in dolgoletnimi izkušnjami na področju recikliranih barvnih papirjev. Glede na to, da je podjetje Gmund z izdelkom "Gmund Hemp" prejelo nemško nagrado za trajnostni razvoj za leto 2022, je ta prevzem logičen poslovni korak v prihodnost.

Kaj je papirnica Gmund?
Podjetje Gmund oziroma Gmund Paper je bilo ustanovljeno leta 1829 in je specializirano za proizvodnjo medijev iz naravnega papirja. Vsi papirji so izdelani iz FSC certificirane celuloze. Delež izvoza znaša 75 odstotkov. Podjetje je v družinski lasti, danes pa ga vodita Florian Kohler, četrta generacija, in Herbert Eibach, letno izvozijo 75 odstotkov svojih izdelkov.

Več informacij na world-en.gmund.com.