Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Izdelki Nyloprint in Nyloflex znamke XSYS bodo dražji (vir: XSYS).
Družba XSYS se bo morala v letu 2022 sprijazniti z dvomestnim povišanjem cen surovin, če te primerjamo z lanskim letom. Poleg tega so se v marcu letos tudi cene plina in električne energije v primerjavi z letom 2021 dvignile za šestkrat. XSYS je pričakoval, da bo stopnja inflacije temeljila na ravni zadnjega četrtletja 2021, zato so že večkrat napovedali zvišanje cen svojih izdelkov.

#xsys #nyloflex #nyloprint

Že v prvem četrtletju leta 2022 se je družba XSYS soočila z znatno stopnjo inflacije električne energije, surovin, embalaže ter transportnih stroškov na splošno. Poleg ukrepov reorganizacije, pametnih zavarovanj pred tveganji, dolgoročnih pogodb z dobavitelji, stalnih operativnih izboljšav in drugih povezanih ukrepov z inflacijo, so le to minimalno izničili, a žal se ta še danes iz dneva v dan povečuje. Ni skrivnost, da so dobavne verige pod velikim pritiskom, trg pa se pri zagotavljanju ponudbe zanaša na trenutne cene.
 
Zaradi izjemne stopnje inflacije je družba XSYS prisiljena uvesti začasni 6-odstotni pribitek cene na izdelke Nyloflex in 4-odstotni pribitek cene na izdelke Nyloprint po vsem svetu. S tem bo družba premostila izjemno visoke stroške energije, surovin, prevoza in embalaže. Pribitki so v veljavi že za dobave z datumom 15. april 2022 dalje.

Več informacij na www.xsysglobal.com.