Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Celmacch bo po prevzemu 49 odstotkov delnic v prihodnje posloval pod imenom Koenig & Bauer Celmacch.
Proizvajalec tiskarskih strojev Koenig & Bauer (Würzburg) prevzema 49 odstotkov delnic italijanske družbe Celmacch Group Srl, proizvajalca fleksografskih tiskarskih strojev High Board Line in rotacijskih izsekovalnih sistemov za industrijo valovitega kartona. S tem so postavljeni temelji za skupen nadaljnji razvoj in trženje na rastočem trgu valovitega kartona, so zapisali v sporočilu za javnost. Celmacch bo v prihodnje deloval pod imenom Koenig & Bauer Celmacch Srl.

#koenigbauer #celmacch #tiskvalovitegakartona #valovitaembalaza

Vrednostno gledano ima valoviti karton največji delež na celotnem trgu embalaže. Poleg klasične embalaže iz valovitega kartona je zunanja embalaža - tako imenovana sekundarna in terciarna embalaža - pomemben del embalažne industrije, ki z e-trgovino postaja vse pomembnejša, so zapisali v sporočilu za javnost. Valovita lepenka je tudi privlačen promocijski medij na prodajnem mestu, s povprečno 80-odstotno vsebnostjo recikliranega materiala je tudi okolju prijazen in zgleden krožni medij. dr Andreas Pleßke, izvršni direktor podjetja Koenig & Bauer, potrjuje: "Valovita lepenka izpolnjuje vse večje zahteve glede trajnosti v embalažni industriji, nenazadnje zaradi evropskega zelenega dogovora in s tem naše strategije 'Exceeding Print'".

Celmacch ima več kot 40 let izkušenj na rastočem trgu obdelave in tiska valovitega kartona, ki ga Koenig & Bauer podpira tudi s stroji serij CorruCut in CorruFlex. Celmacch na lokalnih trgih že oskrbuje različne velike mednarodne proizvajalce embalaže s fleksotiskarskimi stroji High Board Line in rotacijskimi izsekovalniki. Luca Celotti, generalni direktor podjetja Celmacch, dodaja: »Celmacch je iskal partnerja za dolgoročno sodelovanje in ga našel v podjetju Koenig & Bauer. S trenutnim portfeljem izdelkov smo zelo dobro pripravljeni za nadaljnjo rast. Kot rezultat združitve lahko uporabimo mednarodno prodajno in servisno mrežo z več kot 2.000 zaposlenimi v podjetju Koenig & Bauer. Ta nam je odslej tudi na voljo, da razširimo ta potencial bistveno bolj mednarodno in ga tako naredimo bolj razširljivega.

Možnost nakupa dodatnih delnic
Sedež podjetja Koenig & Bauer Celmacch z okoli 50 zaposlenimi ostaja v Desenzanu (Italija). V letu 2019 je Celmacch Group Srl dosegel prodajo v višini okoli 20 milijonov evrov. V prvem koraku je poudarek sodelovanja na skupni prodaji in servisu, razvoju izdelkov in širitvi zmogljivosti pri montaži. Koenig & Bauer ima možnost, da zaporedno pridobi dodatne deleže v Celmacch Group Srl nad 49 odstotki.

Nakup delnic Celmacch Group Srl je še vedno predmet uradne odobritve za FDI (neposredne tuje naložbe) v Italiji. Dogovorjeno je bilo, da kupnine ne razkrijejo. Zaprtje je predvideno septembra 2022.

Več informacij na www.koenig-bauer.com in www.celmacchgroup.com.