Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Kot so sporočili iz Aureliusa, je zaključen prevzem ofsetne dejavnosti skupine Agfa-Gevaert.
Aurelius Equity Opportunities je prevzel segment poslovanja Agfa Offset Solutions od skupine Agfa-Gevaert Group (Mortsel/Belgija). Agfa-Gevaert je že januarja 2021 objavila, da želi prodati poslovno področje ofsetnega tiska. Aktualni prevzem s strani Aureliusa vključuje vse produkte Agfa-Gevaert, ki so povezani z ofsetno tiskarko dejavnostjo (komercialni in časopisni tisk). Poleg ofsetnih tiskarskih plošč v prevzem sodi tudi vsa dodatna oprema in programske rešitve.

#agfa #ofsetnitisk #tiskarskeplosce #aurelius

V Aureliusu pravijo, da  s prevzemom želijo uporabiti obstoječe znanje in izkušnje ter zagotoviti rast na trgu rešitev priprave za tisk. Napovedali so tudi, da si bodo s pridobitvijo prizadevali prodreti tudi na druge rastoče trge, kot sta programska oprema za izdelavo embalaže in priprave za tisk. Agfa Offset Solutions poslovno področje ponuja potencial na različnih ravneh, predvsem s prilagoditvijo zahtevam trga, pravi Matthias Täubl, izvršni direktor Aureliusa. To predvsem pomeni s ponudbo okolju prijaznih izdelkov z nizko vsebnostjo kemikalij ali celo brez njih. Obstoječi portfelj je močan temelj za nadgradnjo.

Skupina Agfa-Gevaert zaposluje približno 1700 ljudi po vsem svetu v različnih proizvodnih enotah ter lokacijah za raziskave in razvoj (R&R). Po informacijah jih okoli 130 dela samo v oddelku za raziskave in razvoj. V poslovnem letu 2021 je Agfa Offset Solutions ustvarila prodajo v višini 748 milijonov evrov.

Skupina Aurelius je investitor, ki deluje po vsej Evropi s pisarnami v Münchnu, Londonu, Stockholmu, Amsterdamu, Luksemburgu, Milanu, Madridu in Düsseldorfu. Od ustanovitve leta 2006 se je skupina razvila iz lokalnega vlagatelja v mednarodnega upravljavca različnih sredstev, kar investitor navaja tudi na svojem spletnem mestu Aureliusa.

Več informacij na www.agfa.com in aurelius-group.com.