Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Aurelius od Sappija prevzema tri papirnice, ki skupaj ustvarijo več kot milijardo evrov letne prodaje.
Skupina Aurelius je napovedala prevzem treh evropskih papirnic družbe Sappi. V poslovnem letu 2022 naj bi te dosegle skupno prodajo v višini več kot milijardo evrov. Prevzem naj bi bil predvidoma zaključen v prvem četrtletju leta 2023 in ga morajo odobriti še pristojni organi za konkurenco in regulativni organi.

#sappi #aurelius #prevzem

Prodaja papirnic evropskega podjetja Sappi vključuje lokacije v Kirkniemiju (Finska), Maastrichtu (Nizozemska) in Stockstadtu (Nemčija) s skupno delovno silo več kot 1400 ljudi. Po navedbah naj bi skupina Aurelius za vse tri odštela 272 milijonov evrov.

Skupina Aurelius je investitor, ki deluje po vsej Evropi s pisarnami v Münchnu, Londonu, Stockholmu, Amsterdamu, Luksemburgu, Milanu, Madridu in Düsseldorfu.

"Zaradi našega strokovnega znanja v panogi je trg izdelkov iz celuloze in papirja še posebej zanimiv skupini Aurelius. Imamo dokazano obvladovanje zapletenih procesov izrezovanja/izsekovanja na najvišji ravni - in to kompetenco združujem s poglobljenim znanjem identifikacije in koriščenja potencialov dodane vrednosti na področju izdelkov iz celuloze in papirja. Skladno s tem imamo vizijo razvoja potenciala proizvodnih zmogljivosti.", je dejal Dirk Markus, ustanovni partner Aureliusa.

Sappi se želi v prihodnosti osredotočiti na razvoj papirjev za tisk embalaže, specialne papirje, celulozo in biomateriale.

"Sappi je v skupini Aureliusu našel zaupanja vrednega in izkušenega partnerja. Vsi trije obrati so močne tovarne z visoko usposobljenimi zaposlenimi in večplastnimi perspektivami. V prihodnosti se bo Sappi v Evropi osredotočil na trge grafičnega papirja za komercialni tisk, tisk embalaže in posebne papirje. Sappi bo zato proizvajal materiale za gibko embalažo, funkcionalne papirje in posebne papirje s samolepilno funkcijo in sublimacijskimi barvili.", je komentiral Steve Binnie, izvršni direktor podjetja Sappi.

Več informacij na www.sappi.com in www.aurelius-group.com.