Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Za podjetji Polar Mohr in Adolf Mohr se je našel investitor. (vir: Polar Group)
Podjetji Polar Mohr in Adolf Mohr prevzema Sol Capital, avstrijski finančni vlagatelj, ki bo s tem prevzel tudi vseh okoli 300 zaposlenih v Hofheimu (Nemčija) in Šanghaju (Kitajska). Področje embalažnih tehnologij skupine Polar ni del tega.

#polar #mohr #solcapital #prevzem #hofheim

Podjetji Adolf Mohr in Polar-Mohr proizvajata stroje za tiskarsko industrijo in veljata za vodilni na svetovnem trgu s ponudbo rezalnih strojev. Zaradi resnih težav z dobavo je bilo potrebno ukrepati z reorganizacijo.

Sol Capital Management s sedežem na Dunaju zato zdaj prevzema 100-odstotni delež prejšnjih delničarjev Polarja Mohra in Adolfa Mohra. Kot je navedeno v sporočilu družbe, bo finančni investitor z znatno dokapitalizacijo podprl in spodbujal vizijo razvoja podjetja. Prav tako bodo prevzeli vseh 300 zaposlenih v družbah Polar Mohr in Adolf Mohr, ki podjetjema zagotavljajo odličen položaj na področju človeških virov.

Načrti za prihodnost
Pred sklenitvijo sporazuma s Sol Capitalom je skupina prodala svoje približno 50.000 kvadratnih metrov velike tovarniške prostore v središču Hofheima, s čimer je utrla pot za izgradnjo nove tovarne v regiji. Dolgoletni partner Heidelberg podpira rešitev investitorja in zato še naprej zagotavlja globalno prodajo in servis sistemov Polar.

Podjetje Dienst Verpackungstechnik, ki je prav tako sodilo v skupino Polar in s približno 70 zaposlenimi izdeluje embalažne stroje predvsem za živilsko industrijo, nadaljuje s prestrukturiranjem. Pogovori z zainteresiranimi investitorji se nadaljujejo.

Več informacij na www.polar-mohr.com.