Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Mondi preureja obrat v Neusiedlerju v skladu z rastočimi trgi.
Z naložbenim programom želi Mondi razširiti uspešnost tovarne v Neusiedlerju (Nemčija) in se osredotočiti na strateške rastoče trge luksuzne embalaže, grafičnega papirja za tehnično uporabo in predelavo. Prestrukturiranje bo vplivalo tudi na delovno silo.

#mondi #neusiedler #luksuznaembalaza #kakovostnipapirji #trajnost

Mondi bo z osredotočenostjo na strateško rastoče trge poleg omenjenega obrata prilagodil še obrata v Ulmerfeld-Hausmeningu in Kematnu s proizvodnjo visokokakovostnih in raznolikih izdelkov.

Posledica te preusmeritve bo ustavitev papirnega stroja in združevanje zmogljivosti končnih linij. Na žalost bo s tem povezana sprememba proizvodne zmogljivosti neizogibno vplivala tudi na delovno silo.

Strateška preusmeritev je podprta z naložbo v višini 20 milijonov evrov. Cilj naložbe je povečati energetsko učinkovitost proizvodnje in v skladu s tem zagotoviti potrebno posodobitev strojev, infrastrukture in zgradb. Naložba je v skladu z Mondijevimi trajnostnimi zavezami MAP2030, ki vključujejo zmanjšanje emisij toplogrednih plinov v skladu z znanstveno utemeljenimi podnebnimi cilji, je Mondi še navedel v sporočilu za javnost.

Več informacij na www.mondigroup.com.