Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Združitev bo imela pozitiven učinek na vse obrate in tudi zaposlene obeh partnerjev.
Continental je v celoti prevzel dejavnost tiskarskega programa podjetja Trelleborg s sedežem v Lodi Vecchiu (Italija). S tem strateškim korakom podjetje širi svoj portfelj rešitev prevlek za področje tiskarske tehnologije in s tem krepi poslovanje z industrijskimi kupci. »Od združitve imajo koristi vsi,« poudarja Sven Hlywiak, ki je odgovoren za globalno industrijsko poslovanje zunaj avtomobilskega sektorja v Continentalovem poslovnem področju Surface Solutions.

#continental #trelleborg #gumiprevleke #gumiodeje #fleksotiskarskeplosce
 
Portfelja izdelkov obeh podjetij se dopolnjujeta, odlikuje pa jih visoka stopnja prepoznavnosti blagovne znamke, so prepričani v Continentalu. "Obe enoti že sami po sebi pomenita inovativnost in kakovost", pravi Sven Hlywiak. Dario Porta, generalni direktor Trelleborg Printing Solutions, je vesel, da so odslej del velike in močne skupine podjetij. Izkušnje in znanje bodo vključeni v obstoječo ekipo strokovnjakov za tisk oddelka Surface Solutions. Trelleborg je že prej ponujal tiskarske gumi prevleke pod blagovnimi znamkami Vulcan, Rollin in Printec ter Axcyl Flexo Sleeves.

Continental bo s prevzemom pridobil okoli 600 zaposlenih na osmih lokacijah v Italiji (dve lokaciji), Franciji, Sloveniji, ZDA, Braziliji, na Japonskem in Kitajskem. Gre za proizvodjo tiskarskih prevlek za ofsetni in digitalni tisk. S približno 800 zaposlenimi na treh lokacijah, v Nemčiji (dve) in eno na Kitajskem, Continental med drugim razvija in proizvaja tiskarske prevleke za blagovni znamki Conti-Air in Phoenix Xtra Blankets za formatni ploski in rotacijski ofsetni tisk ter gumi fleksotiskarske plošče za neposredno osvetljevanje (Conti Laserline). Proizvajajo pa tudi izdelke z elastomerno prevleko za različne namene uporabe v drugih industrijskih panogah.

Sven Hlywiak je prepričan, da bo združitev pozitivno vplivala na vse lokacije in zaposlene obeh združenih partnerjev, kar bo prineslo še boljše izdelke in storitve.

Več informacij na www.continental.com in www.trelleborg.com.