Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Sappi se odpoveduje papirnemu obratu v Stockstadtu.
Julija letos je Sappi napovedal začetek obravnave morebitnega zaprtja obrata v Stockstadtu (Nemčija). Družba ima dogovorjen socialni načrt za zaposlene in podpisano pogodbo o prodaji tega obrata. Zaprtje lokacije bo predvidoma zaključeno v prvem koledarskem četrtletju leta 2024. Morebitni kupec še ni znan.

#sappi #stockstadt #lanaken #zaprtje #graficnipapirji

V družbi pravijo: "Še naprej se soočamo z znatnimi presežki proizvodnje grafičnih papirjev, zaradi česar imamo daljše in predvsem drage izpade prihodkov. Ker stranke zmanjšujejo svoje odvečne zaloge, je postalo jasno, da se povpraševanje ne vrača na prejšnje ravni. V kombinaciji s pritiski vhodnih stroškov ne vidimo, da bi se to stanje s finančnega vidika, kaj kmalu izboljšalo".

Steve Binnie, izvršni direktor podjetja Sappi Limited, je dejal: "Sappi si še naprej prizadeva za rast in večjo dobičkonosnost v skladu z lastno strateško usmeritvijo, Thrive25. Ta vključuje zmanjšanje rizika v segmentu grafičnega papirja, hkrati pa širi Sappijevo prisotnost na področju papirjev za embalažo, posebnega papirja, celuloze in biomaterialov."

V Sappiju so se tudi odločili, da bo vodstvo tovarne in svet delavcev obvestil še o obravnavi morebitnega zaprtja obrata Lanaken v Belgiji.

Več informacij na www.sappi.com.