Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Sappi zapira svoj integriran obrat celuloze in papirja Lanaken Mill v Belgiji.(Vir: Sappi)
Proizvajalec papirja Sappi želi zapreti belgijski obrat v Lanakenu. Družba je že napovedala posvetovalni postopek o morebitnem zaprtju obrata 10. oktobra 2023. Proizvodnja papirja je bila ustavljena že decembra lani. Dokončno zaprtje bo predvidoma zaključeno v drugem četrtletju 2024. Sappi je sporočil, da je bil posvetovalni postopek zaključen in da je bil dogovorjen socialni načrt za zaposlene.

#sappi #zaprtje #obrat #recesija

Sappi Lanaken Mill je integriran obrat celuloze in papirja v Belgiji, ki zaposluje 581 ljudi in ima proizvodno zmogljivost 165.000 ton celuloze za proizvodnjo 530.000 ton premazanega brezlesnega papirja, ki se prodaja predvsem na evropskem grafičnem trgu. Sappi je kot razlog za zaprtje navedel trenutno svetovno gospodarsko recesijo, ki se je izkazala za veliko težjo od pričakovane. Depresivni trgi, geopolitična nestabilnost in šibka gospodarska rast so Sappi postavili pod velik pritisk, zlasti v Evropi.

Manj grafičnih papirjev
Sappijeve strateške prednostne naloge vključujejo zmanjšanje izpostavljenosti segmentu grafičnih papirjev ob hkratnem širjenju prisotnosti na področju embalaže, specialnih papirjev, celuloze in biomaterialov. Po navedbah družbe je splošna prednostna naloga evropskega poslovanja rast embalaže in posebnih segmentov, zlasti na področjih gibke embalaže, funkcionalnega papirja, samolepilnih materialov, vključno s pergamentom, etiketnih papirjev in sublimacije barvil. Selitev proizvodnje v druge obrate Sappija za povečanje izkoriščenosti zmogljivosti teh se je že začela, pri tem zagotavljajo, da za stranke ne bo motenj v dobavi.

Več informacij na www.sappi.com.