Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Canon Europe je sporočil, da so njegovi tiskalniki ImagePRESS pridobili certifikat ISO/CD za preskusni tisk in so tako postavili globalni izpisni standard za laserske sisteme.



Certifikat ISO/CD 12647-7 je prvi, ki vključuje teste izpisov ponovljive kakovosti slik na laserskih sistemih v določenem časovnem obdobju, s čimer zagotavlja sistemsko konsistentnost barvnih izpisov. Certifikat je bil podeljen Canonovi seriji tiskalnikov imagePRESS po vrsti zahtevnih testiranj. Kombinacija Canonovih naprav in referenčnega standarda kakovosti ponudnikom tiskarskih storitev in njihovim strankam zagotavlja zanesljivost.

Mednarodna organizacija za standardizacijo (ISO) je največji svetovni razvijalec in izdajatelj mednarodnih standardov ISO. Sestavlja jo mreža državnih inštitutov v 160 državah, povezujejo javni in zasebni sektor ter nudijo podporo podjetjem in družbi na splošno.

Canon je pri pridobivanju certifikata tesno sodeloval z nemškim inštitutom Fogra. Certifikat kakovosti je pridobil za naprave imagePRESS C1+, imagePRESS C6000 in imagePRESS C7000VP ter strežnik in orodje za upravljanje barv i1 Process Control na sijajnih in brezsijajnih medijih.

   

Ben-Coles Porter, odgovoren za trženje pri Canonu Europe, je ob tem dejal: »Stranke priznavajo visoko kakovost digitalnega tiska, vendar so od svojih ponudnikov tiskarskih storitev zahtevale standard za preskusni tisk. Novi certifikat ISO/CD 12647-7 prvič prinaša potrdilo, da lahko tiskarji dosegajo najvišjo kakovost izpisov s Canonovimi napravami imagePRESS.«

»V naslednjih nekaj mesecih bomo razvijali evropsko infrastrukturo za podporo in širitev znanja naših strank. Zagotovili bomo celovit nabor poslovnih storitev in podpore, da bodo stranke lahko same pridobile certifikat ISO/CD 12647-7 in izobraževale svoje zaposlene za dolgoročno ohranjanje standarda. Na voljo jim bodo tudi Canonovi strokovnjaki, ki bodo njihove tiskalnike ohranjali v brezhibnem stanju.«

Novi certifikat kakovosti za preskusni tisk bo tiskarjem prinesel konkurenčno prednost, saj jim zagotavlja kakovosten preskusni tisk in omogoča primerjavo digitalnega izpisa z ofsetnim odtisom. Canonovi tiskalniki imagePRESS so sinonim za kakovosten izpis, zato standard strankam daje dodatno zagotovilo zanesljivega in stabilnega sistema za barvno kritičen poskusni tisk.

Andreas Kraushaar, vodja pripravljalnega tiska v Fogri, je povedal: »Zadovoljni smo s sodelovanjem s Canonom, enim prvih proizvajalcev, ki je prestal preizkus v skladu s certifikatom ISO/CD 12647-7. Doseganje tega standarda ni enostavno in zahteva veliko truda, zaradi česar ga mnogi sistemi ne izpolnijo. Canonov dosežek je še toliko večji, ker je pridobil certifikat za več naprav serije imagePRESS. Vsekakor pohvalno.«

###
------------------------------------------------------------------------------------------------------
O Fogri

Namen Fogre je promocija tiskalniške tehnike in tehnologij prihodnosti na področju raziskav, razvoja in aplikacij ter omogočanje uporabe rezultatov teh aktivnosti v tiskarski industriji. Združenje ima svoj inštitut, v katerem dela okoli 50 zaposlenih, vključno z inženirji, kemiki in fiziki.

Fogra ima prek 600 članov. Dve tretjini so grafična podjetja, ki delujejo na področjih od priprave za tisk do vezave knjig, preostala tretjina pa so dobavitelji. Tretjina članov deluje izven Nemčije.

Fogra Digital Printing Working Group je skupina ponudnikov in uporabnikov, delujočih na področju digitalnega tiska. Njen namen je uvajanje, promocija in spodbujanje standardizacije in razvoja produkcijskega digitalnega tiska.

Za več informacij o preskusnem tisku obiščite spletno stran http://www.fogra.org/products-en/download/Extra16web.pdf.

Informacije o Canon Europe so dostopne na spletnih straneh www.canon-europe.com
oziroma
se obrnite na:

Nataša Porenta
Canon Adria d.o.o.
Dunajska cesta 128a
1000 Ljubljana
Tel.:     +386 (1) 530 87 20
Faks:    +386 (1) 530 87 45
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
www.canon.si

ali

Tomaž Zajc
MA marketing d.o.o.
Stara cesta 23
1360 Vrhnika
Slovenija
Tel.: +386 41 675 820
Faks: +386 (1) 750 20 82
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.