Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn

Canon razširil ponudbo lahkih produkcijskih tiskalnikov z novimi črno-belimi modeli imageRUNNER ADVANCE:


  • trije novi črno-beli tiskalniki za lahko produkcijo nudijo povečano vsestranskost in kakovost tiskanja za reprografske oddelke in komercialna tiskarska okolja,
  • več možnosti dodelav, hitrejše ogrevanje in podpora tako za standard Fiery kot tudi Canonov krmilnik PostScript 3 na vseh treh modelih omogočajo večjo storilnost,
  • gre za prve črno-bele naprave na tehnološki platformi imageRUNNER ADVANCE, namenjene tiskarjem.



Canon Europe je povečal kakovost in vsestranskost nabora profesionalnih tiskarskih naprav s predstavitvijo treh inovativnih črno-belih tiskalnikov za lahko produkcijo. Vse tri naprave so namenjene reprografskim oddelkom podjetij in komercialnim tiskarskim okoljem. Gre za prve črno-bele naprave za tiskarski trg, ki jih je Canon razvil na tehnološki platformi imageRUNNER ADVANCE.
Prav tako kot Canonove barvne naprave tudi ti trije modeli - imenovani imageRUNNER ADVANCE 8085, 8095 in 8105, ki odražajo njihove izpisne hitrosti 85, 95 in 105 strani na minuto - odgovarjajo na potrebe profesionalnih ponudnikov tiskarskih storitev za produkcijo manjših naročil kot z napravami imagePRESS.

Modularna zasnova, kot pri tiskalniku imageRUNNER ADVANCE C9000 PRO, jim omogoča vsestranskost tako v smislu prostora, ki ga zavzemajo, kot tudi aplikacij, za katere jih je mogoče uporabljati. Bodisi da fakulteta potrebuje napravo za izdelavo spetih izpitnih obrazcev bodisi da podjetje potrebuje popolnoma opremljen produkcijski stroj za obsežnejše dokumente s kompleksno dodelavo, črno-beli tiskalniki imageRUNNER ADVANCE v obeh primerih predstavljajo stroškovno učinkovito rešitev.

Modeli imageRUNNER ADVANCE 8000 ponujajo visoko storilnost in kakovost izpisov z najvišjo ločljivostjo 1200x1200 dpi. Tiskajo lahko na papir gramature 256 g/m2 (do 220 g/m2 v obojestranskem načinu) in velikosti več kot SRA3. V primerjavi s predhodno serijo Canon iR7000 so novim tiskalnikom izboljšali dodelavne možnosti in pospešili ogrevanje, na vseh treh modelih pa je na voljo tudi Canonov krmilnik Adobe PostScript 3. Na tiskalnike je mogoče priključiti RIP Fiery imagePASS-U1, RIP Canon Adobe PostScript ali PCL, odvisno od produkcijskega okolja.

V skladu s trendom zmanjševanja naklad, ki pa so kompleksnejše, so črno-beli tiskalniki imageRUNNER ADVANCE opremljeni z enakimi dodelavnimi možnostmi kot priljubljeni imageRUNNER ADVANCE PRO: profesionalno luknjanje, spenjanje do 100 listov, vezanje do 20 listov, obrezovanje ter pet načinov pregibanja.
 



Naprave so plod Canonovega programa ocenjevanja življenjskega cikla izdelkov, ki pri razvoju upošteva zmanjšanje emisij toplogrednih plinov v celotnem življenjskem ciklu izdelkov od izdelave do logistike, transporta in porabe energije med delovanjem. Uporabljajo zelene tehnologije, kot so reciklirana in bio plastika, zato naj bi bile emisije CO2 za 30 odstotkov manjše kot pri prejšnjih modelih. Pričakuje se, da bo imela črno-bela serija imageRUNNER ADVANCE 8000 najnižjo skupno porabo energije (TEC po standardu Energy Star) v svojem razredu, je pa tudi v skladu z direktivo RoHS. Novi modeli porabijo 50 odstotkov

manj energije kot predhodniki, v stanju mirovanju pa porabijo 1,5 W energije.

David Presskett, direktor oddelka za profesionalni tisk v Canonu Europe, je ob tem dejal: »Naša raziskava je pokazala, da želijo reprografski oddelki čim več tiska opraviti sami, da bi s tem znižali stroške in izboljšali poslovne rezultate svojih naročnikov. Prepričani smo, da z novimi črno-belimi napravami imageRUNNER ADVANCE in aplikacijsko programsko opremo, kot je Helix Production Workflow, ter s pomočjo programa za podporo razvoju poslovanja in Canonovimi poprodajnimi aktivnostmi nudimo tiskarjem vse možnosti, da z digitalnim tiskom izkoristijo obstoječe možnosti in poiščejo nove.«

###

O Canonu Europe
Canon Europe je regijska prodajna in tržna podružnica za Canon Inc., navzoča v 120 državah in z več kot 11.000 zaposlenimi v Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki (EMEA).

Canon je bil ustanovljen leta 1937 s ciljem izdelati najboljši fotoaparat za končne uporabnike, od takrat pa je Canonova strast pod sloganom Moč slike tehnologijo razširila na mnoga druga področja in ga učvrstila na vodilnem položaju na področju izdelkov za široko potrošnjo in profesionalnih rešitev za upodabljanje. Med njihovimi izdelki so digitalni kompaktni in zrcalno-refleksni fotoaparati, objektivi televizijskih kamer, prenosne rentgenske naprave ter večfunkcijski in produkcijski tiskalniki, ki jih dopolnjujejo storitve z dodano vrednostjo.

Canon veliko vlaga v raziskave in razvoj, da bi uporabnikom ponudil najinovativnejše naprave, ki jim omogočajo izražanje lastne ustvarjalnosti. Od ljubiteljskih fotografov do profesionalnih tiskarskih podjetij, Canon vsaki stranki omogoča, da živi svojo strast do slik.

Canon je prepričan, da je upoštevanje interesov družbe in okolja neločljiv del dobrih poslovnih praks. To izraža tudi skozi korporativno filozofijo Kyosei - živeti in delati za skupno dobro.

Več informacij o Canonu Europe je na voljo na: www.canon-europe.com.

O Canonu Adria d.o.o.

Canon Adria d.o.o. je podjetje s sedežem v Ljubljani, v lasti Canon CEE (Canon Central and East Europe). Poslanstvo podjetja Canon Adria je zagotavljanje tehnične podpore in trženja za celotno področje Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije, Albanije in Kosova.

Za nadaljnje informacije se obrnite na:

Nataša Porenta
Canon Adria d.o.o.
Dunajska cesta 128a
1000 Ljubljana
Tel.:        +386 (1) 530 87 20
Faks:      +386 (1) 530 87 45
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
www.canon.si

ali

Tomaž Zajc
MA marketing d.o.o.
Stara cesta 23
1360 Vrhnika
Slovenija
Tel.: +386 41 675 820
Faks: +386 (1) 750 20 82
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.



[1] Poraba energije v stanju mirovanja na Canonovi seriji imageRUNNER ADVANCE 8000 je bila zmanjšana na 1,5 W v primerjavi s 3,6 W pri Canonu iR7000.