Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20200412 HP Latex R2000 Plus 2020 Edition
HP predstavil nadgrajene hibridne velikoformatne tiskalnike serije Latex-R s številnimi novostmi.
Podjetje HP je nedavno predstavil nadgrajene in bolj zmogljive lateksne tiskalnike serije Latex-R. Novost omenjenih hibridnih tiskalnikov omogočajo tisk gibkih in togih ploskih materialov v širini 1,64 in 2,5 metra. Med izboljšave sodijo predvsem bistveno izpopolnjen delovni sistem, upravljanje naročil/opravil in izboljšano upravljanje ploskih materialov. Vse to zagotavlja večjo vsestranskost in zmogljivost tiskalnikov.

Nova različica serije tiskalnih sistemov Latex-R 2020 vključuje 1,64 m širok model sistema HP Latex R1000, HP Latex R1000 Plus in 2,5 m širok sistem HP Latex R2000 Plus. Uradna predstavitev teh novosti tiskalnikov Latex-R je bila prvotno načrtovana za sejem Fespa v marcu letos, kljub temu so novosti trgu že na voljo.

Po besedah ​​proizvajalca med glavne novosti oziroma nadgradnje sodi izboljšan delovni sistem, ki predvsem zagotavlja boljše upravljanje opravil. Bolj enostavno in učinkovito je tudi upravljanje ploskih tiskovnih materialov, kar zagotavlja višjo produkcijsko zmogljivost. S tiskalniki serije Latex-R lahko poleg togih materialov, kot so: papir in plastika v formatu, PVC-pena, valovit karton, lepenka, akril, polikarbonat, stisnjen karton, plosko satovje, različne kompozitne plošče iz aluminija in lesa; potiskamo tudi gibke iz zvitka, kot so: PVC-folije, samolepilni vinil, premazni papirji, polipropilen, polistiren, polikarbonat, poliester, tekstil in platno.

Pri tem je potrebno poudariti, da modela tiskalnikov HP Latex R1000 Plus in Latex R2000 Plus že v osnovi omogočata tisk iz zvitka in uporabo posebne bele barve, za vstopni model tiskalnika HP Latex R1000 sta ti možnosti dodatni opciji. HP Lateks R1000 je zato cenovno dostopnejši model za vse, ki se prvič podajajo na tovrsten grafični trg.

Poleg izboljšanega delovnega sistema, učinkovitejšega upravljanja in povezane višje produkcijske zmogljivosti pa novosti hibridnih tiskalnikov Latex-R 2020 zagotavljajo tudi večjo vsestranskost uporabe. Primerni so denimo za izdelavo prilagojene embalaže manjših naklad, promocijskih aplikacij na valovitem kartonu in drugo. Njihovo vsestranskost predvsem zagotavljajo lateksna barvila, ki po navedbah proizvajalca zagotavljajo tudi barvno nasičene upodobitve. Posebnost teh je tudi nabor barv, ki vključuje pokrivno belo barvilo, katerega odlika je dolgoročna obstojnost brez porumenitve. Lateksna barvila odlikuje tudi njihova elastičnost, zato tiskovine lahko tudi upogibamo.

Več informacij na www.hp.com.