Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn

Konica Minolta s serijo sistemov AccurioPress C4080 predstavila ne slednike modelov serije AccurioPress C3080.
Kot naslednico sistemov serije AccurioPress C3080 je Konica Minolta trgu predstavila novo serijo modelov AccurioPress C4080. Novi sistemi digitalnega tiska predvsem ponujajo več dodelavnih možnosti, avtomatizirane upravljanje za zagotavljanje kakovosti v realnem času in poenostavljeno upravljanje.

Sistemi AccurioPress C4080 omogočajo tisk hitrosti do 81 strani formata A4 na minuto, malo manj zmogljivejši sestrski različici, model AccurioPress C4070 71 strani formata A4 na minuto oziroma model AccurioPrint C4065 do  66 strani formata A4 na minuto. Omenjeni modeli so po navedbah proizvajalca nasledniki različic C3080, C3070 in C3070L ter odslej predstavljajo nove vstopne modele za produkcijski digitalni tisk.

Po navedbah proizvajalca so novi sistemi primerni za tisk debelejših materialov, vključujoč strukturiran in premazni papir gramature vse do 360 g/m². Vsi modeli omogočajo samodejni obojestranski tisk in podpirajo izpise v dolžini do 1300 mm v načinu enostranskega tiska oziroma do 864 mm v načinu obojestranskega. Kot dodatna opcija so sistemi lahko opremljeni s posebnim senzorjem za prepoznavo medija, ki prepoznava njegovo gramaturo, debelino in vrsto. Način tiska pisemskih ovojnic pa jem kot funkcija del osnovne konfiguracije.

Poleg dodelave brošur s spenjanjem, lepljene in žičnate vezave sistemi ponujajo še druge možnosti dodelave: integracijo rezalne enote TU-510 denimo, ki zagotavlja funkcije, kot so obrezovanje, razrez, žlebljenje, kar je posebej dobrodošlo tudi v dodelavi brošur, direktne pošte, banerjev in podobnega.
 

Predstavitev nocih sistmeov serije AccurioPress C4080.


Po navedbah proizvajalca nove sisteme odlikujeta tudi enostavna nastavitev in zanesljivo vodenje tiskovnega materiala skozi sistem, kar zagotavlja produktivnost do 4.399 listov formata A4 na uro. Glede na vse dodatne opcije je v okviru serije sistemov AccurioPress C4080 zasnovati do 700 različnih linijskih konfiguracij.

Tehnologija IQ-501 Intelligent Quality Care znamke Konica Minolta je del novih sistemov, s čimer je zagotovljeno korektno barvno upravljanje in skladje tiska, omogočena pa je tudi enostavna izdelava barvnih opisov. Serija AccurioPress C4080 uporablja tudi najnovejšo rastrsko upodobitveno tehnologijo Screen-Enhancing Active Digital Process (SEAD X), ki še dodatno izboljšuje kakovost izpisov.

Konica Minolta za nove model AccurioPress C4080 ponuja lasten upravljalni vmesnik IC-609, za modela AccurioPress C4070 in C4065 pa IC-607. Na voljo pa so tudi neodvisni, to sta integrirani vmesnik IC-419 Internal Fiery Image Controller in zunanji IC-317 Fiery Image Controller.

Več informacij na www.konicaminolta.si.