Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Mimaki Europe predstavil industrijski model Tiger-1800B MkIII (na sliki) in vstopni model tekstilnega tiskalnika TS100-1600.
Mimaki Europe, proizvajalec kapljičnih in rezalnih rešitev, je v ponudbo vključil dva nova tekstilna tiskalnika. Mimaki TS100-1600 je namenjen podjetjem oziroma tiskarnam, ki se želijo z nizkim začetnim vložkom lotiti digitalnega sublimacijskega tiska ali pa želijo povečati svoje proizvodne zmogljivosti. Tiger-1800B MkIII pa je naprednejši industrijski model in spada v družino hitrostno zmogljivejših in večjih sistemov tekstilnega tiska Mimaki.

Tekstilni sublimacijski tisk z novim vstopnim modelom
Tiskalnik TS100-1600 je najnovejši član Mimakijeve serije tiskalnikov 100. Omogoča tisk širine do 1.600 mm, v hitrem načinu izpisa pa tisk hitrosti do 70 m2/uro. 1-litrski rezervoarji barvila naj bi po navedbah proizvajalca zagotavljali nižje obratovalne stroške in omogočali stabilno, neprekinjeno delovanje zaradi manj pogoste potrebe po menjavi barvila.

Nov model tiskalnika vključuje dobro uveljavljene Mimakijeve tehnološke rešitve, kot sta denimo NCU (Nozzle Check Unit) za samodejno preverjanje stanja šobe s pomočjo senzorjev in samodejno čiščenje ter NRS (Nozzle Recovery System), ki zamašene šobe, ki jih funkcija NCU ni zmogla popraviti, kompenzira z dobrimi delujočimi. Na ta način je zagotovljeno nemoteno proizvodnjo in konsistentno kakovost upodobitev. Del novega tekstilnega tiskalnika je tudi DAS (Dot Adjustment System), ki avtomatizira postavitev upodobitve glede na vlaganje medija v sistem, kar prihrani čas.

Programska oprema Rasterlink 7 RIP je standardno vključena, možno pa je dokupiti lastno Mimakijevo rastrsko procesno opremo »TxLink4«.

Mimaki TS100-1600 naj bi bil na voljo v regiji EMEA aprila 2021.

Tekstilni tisk, industrijski tisk, dve različici
Druga Mimakijeva novost, tiskalnik Tiger-1800B MkIII, je novost zmogljivejših in bolj robustnih večjih tekstilnih tiskalnikov Mimaki. Na voljo je v dveh različicah: z direktnim tiskom in uporabo reaktivnih in direktnih sublimacijskih barvil ali sublimacijskim posrednim tiskom. Oba modela vključujeta številne nove programske funkcije, ki zvišujejo raven produktivnosti in zmanjšujejo možnost zastojev. Nov tekstilni industrijski tiskalnik je zasnovan na zmogljivostih prejšnjih modelov. Programska oprema Mimaki Printer Controller (MPC) je ena od novosti industrijskega »Tigerja«. S pomočjo funkcij le enega klika (One-Touch), naj bi bila priprava, upravljanje in izvedba tiska učinkovita in enostavna. S pomočjo uporabniku prijaznega upravljanega vmesnika lahko v čakalno vrsto tiska uvozimo več opravil z različnimi nastavitvami tiska, ki so v nočnem času lahko samodejno izvedena.

Obe različici tiskalnika Tiger-1800B MkIII imata sistem za obnovitev brizgalnih šob (NRS), ki v prieru zazanve okvarjene šobe zagotavlja nemoten potek tiska z najvišjo kakovostjo izpisa. Na ta način je tudi bistveno zmanjšan čas izpadov. Tudi tiskalnik Tiger-1800B MkIII podpira aktualno rastrsko procesno in upravljalno programsko opremo "TxLink4". Mimakijeva posebna funkcija "vzporednega RIPa" po Mimakijevih besedah ​​lahko sočasno upravlja več naborov tiskalniških opravil, tudi s spremenljivimi podatki, kar omogoča prilagodljivo izdelavo inovativnih in bolj kreativnih oblačil. Barvno 16-bitno upodabljanje zagotavlja skladne barvne odtenke in zvezne barvne prelive, 10 GB E-krmilnik pa zanesljiv in hiter prenos podatkov.

Tudi Mimaki Tiger-1800B MkIII bi moral biti javnosti v regiji EMEA na voljo aprila 2021.

Več informacij na www.mimaki.com.