Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Popolnoma novi Mimakijevi tiskalniki serije 100 so bili osrednja tem predstavitve na virtual.drupa.
Mimaki Europe je na virtualni Drupi pritegnil pozornost obiskovalcev s svojo široko paleto najsodobnejših tehnologij digitalnega tiska. Popolnoma novi tiskalniki "serije 100" so bili bistvo interaktivnega virtualnega razstavnega prostora, s pomočjo tiskalnikov v ponudbi pa so v spletnih sejah poudarili pomembnost raznolikosti poslovanja ponudnikov storitev digitalnega tiska, še posebej sedaj v teh težkih časih.

Nova serija tiskalnikov serije 100 je zasnovana tako, da uporabnikom omogoča poslovni uspeh v trenutni tržni negotovosti, ponuja visoko produktivnost in zanesljivost, izjemno prilagodljivost za različna področja uporabe ter visoko konkurenčno razmerje med ceno in zmogljivostjo. Mimakijeva serija 100 je sestavljena iz treh modelov, od katerih je vsak opremljen z različnimi že uveljavljenimi Mimakijevimi funkcijami, vključno z NCU (funkcijo nadzora brizgalnih šobe), NRS (funkcijo samodejne obnove šob) in DAS (funkcijo prilagajanja rastrskih točk).

Aktualne novosti - tiskalniki serije 100:
Mimaki JV100-160 uporablja hitro sušeča eko-solventna barvila "AS5", ki zmanjšujejo zrnavost izpisov in omogočajo zanesljiv izpis podrobnosti motivov tudi v primerih izpisa z več količine barvila. Omenjena barvila imajo tudi izjemno odpornost na drgnjenje, odporna so tudi na zunanje vplive. Prav zato omogočajo tisk širokega nabora aplikacij za notranjo in zunanjo rabo. Set novih barvil AS5 je na voljo v dveh različicah: podvojeni CMYK in 8-barvni, ki poleg CMYK-primarnih odtenkov vključuje še svetlo cian (Lc), svetlo magenta (Lm), oranžno (Or) in svetlo črno (Lk) barvilo.

Mimaki UJV100-160 je UV-različica tiskalnika, ki uporablja stroškovno ugodna UV-barvila "LUS-190", ki so ob izpostavitvi UV-žarčenju nemudoma suha, kar omogoča neposredno dodelavo tiskovin. Z barvili LUS-190 lahko tiskamo na PVC-materiale, PET-folije, papir in drugo. UJV100-160 je nekaterim trgom na voljo že od marca (Rusija in bližnji Vzhod) , v decembru pa bo na voljo še evropskemu.

Mimaki TS100-1600 pa je barvni sublimacijski tekstilni tiskalnik, ki ponuja cenovno ugodno in kakovostno rešitev za vse s potrebo po aplikacijah tekstilnega tiska oziroma širitvijo svoje proizvodne zmogljivosti. S širino izpisa največ 1.600 mm, hitrostjo tiska do 70 m2/uro in dozirnimi posodami barvila kapacitete 1-ga litra, tiskalnik omogoča nemoteno in stabilno izvedbo daljšega tiska. Model tiskalnika TS100-1600 je idealen za široko paleto aplikacij v modni industriji, promociji na gibkih materialih, notranji dekoraciji, tisku športnih oblačil in personaliziranem tisku na predmete.

Prvi dan virtualne Drupe pa je Mimaki izkoristil tudi za predstavitev popolnoma novega UV-solventnega tiskalnika Mimaki SUJV-160, ki omogoča zanesljiv tisk tudi na strukturo naravnega in umetnega usnja. Omogoča izpis v širini do 1,610mm, primeren pa je na področju dekoracije usnja, modnih dodatkov, pohištva in notranje opreme vozil. Uporablja posebno Mimakijevo tehnologijo barvil UVIQUE oziroma UV-solventna barvila SU200. Zelo tanek sloj tega barvila je po navedbah proizvajalca izjemno površinsko prilagodljiv, raztegljiv in odporen na drgnjenje. V tisku na naravno ali umetno usnje ohrani njegove prvotne lastnosti otipa, po tisku so izpisi oziroma potiskani materiali primerni za neposredno nadaljnjo obdelavo.

Mimakijevi strokovnjaki pa so v okviru virtualne Drupe predstavili tudi rešitve barvnega 3D-tiska in njegove možnosti uporabe na različnih poslovnih področjih.

Več informacij na virtual.drupa.com.