Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
V Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki je na voljo novi sublimacijski brizgalni tiskalnik Xpertjet-1682WR znamke Mutoh.
Tiskalniški velikoformatni sistem Mutoh Valuejet-1638WX je dobil naslednika. To je nov 64-palčni (162 cm) 8-kanalni barvni sublimacijski brizgalni tiskalnik zasnovan na brizgalni tehnologiji Piezo in brizganjem kapljic barvila različnih velikosti na zahtevo. Po navedbah proizvajalca naj bi zagotavljal tudi bistveno boljše upravljanje z mediji.

Širokoformatni tiskalniški sistem za trg sublimacijskih aplikacij
Xpertjet-1682WR je namenjen sublimacijskim aplikacijam tiska, med drugim za tisk notranje dekoracije, tekstilnih panojev v trgovinah, individualiziranih oblačil, gibke signalizacije, športnih oblačil, prilagojenih promocijskih izdelkov, darila in drugega. Zasnovan je z dvema Piezo brizgalnima glavama, ki omogočata brizganje kapljic barvila spremenljive velikosti (2,8 do 33,9 pl). Na voljo je v 4-, 6-, 7- ali 8-barvni konfiguraciji.

Tiskalnik Xpertjet-1682WR vključuje več preverjenih in dodatno izboljšanih tehnologij, denimo dovršen večstopenjski sistem tlačnega valja je namenjen povečanju stabilnosti podajanja različnih sublimacijskih medijev. Po navedbah Mutoha je zvitke v sistem odslej tudi lažje vpenjati zaradi izboljšanega odvijalnega sistema in samih vodil upravljanja medijev. Različni motorizirani navijalni deli tiskalnika zagotavljajo zanesljivo in nemoteno tiskanje medijev različnih tež (30, 40 ali 100 kg) in premerov valja (od 150 do 250 mm).

Mutohova nova tehnologija "Media Tracker" je prav tako del sistema XPJ-1682WR. Z njo na medij v zvitku natisnemo črtno kodo, ob vnovični rabi tega medija se koda samodejno odčita, tiskalnik pa samodejno zazna, koliko materiala je še v zvitku.

Glavne lastnosti novega tiskalnika:
  • sublimacijski tisk širine do 1.625 mm (63,97 palcev)
  • dve pozlačeni Piezo brizgalni glavi z brizganjem kapljiv barvila spremenljive velikosti od 2,8 do 33,9 pl
  • odvisno od načina tiska in medija so hitrosti tiska od 10 do 48 m²/h
  • do 8-barvnih kanalovNastavite lahko do 8 barv
  • nova večjezična in intuitivna nadzorna vmesniška plošča z OLED-tehnologijo
  • osvetljena zasnova tiskalnika s preprostim dostopom
  • izboljšano upravljanje in vodenje medijev
  • motorizirano upravljanje medija v zvitku različne teže: 30, 40 ali 100 kg
  • funkcija "Media Tracker" za enostavno sledenje ostankom medijev v zvitku

Več informacij na www.mutoh.eu.