Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Fujifilm in Inca Digital uvajata robotsko tehnologijo za samodejno nalaganje in razkladanje medijev za sisteme serije Onset X HS.
Fujifilm in Inca Digital sta glede na potrebe tiskarjev za serijo sistemov za digitalni velikoformatni produkcijski tisk Onset X HS ponudila novo avtomatizirano tehnologijo, ki omogoča bolj samodejno izvedbo opravil obsežnejših naklad. Poleg tega ta zagotavlja tudi krajše čase menjave tiskarskih opravil in manj potreb po ročnem upravljanju.

S kombinacijo robotike Dual Flex in High Five je na voljo polavtomatsko upravljanje (ročno nakladanje materiala in samodejno vlaganje pol v sistem) in popolnoma avtomatsko, ki vključuje tudi funkcijo zlaganja natisnjenih pol. Slednja je še posebej namenjena upravljanju gibkih in bolj težavnih materialov, kot je denimo valovit karton.

Postopek nakladanja materiala poteka s pomočjo nakladalne mize, na katero operaterji postavijo sklad tiskovnega materiala, robotski del nato preko zračno vodene mize sprejem material v svoj del. Od tam naprej robotska roka zagotavlja natančno vlaganje materiala v sistem oziroma na tiskalno mizo. Ta nakladalno vlagalni del Dual Flex po navedbah proizvajalca omogoča stično vlaganje, kar omogoča neprekinjen oziroma zvezen tisk, kar obstoječim sistemom dviguje stopnjo produkcijske učinkovitosti.

Popolnoma avtomatska konfiguracija poleg opisanega nudi še funkcijo zlaganja potiskanega materiala neposredno na paleto, kar pa zagotavlja hiter in učinkovit odvoz tiskovin.

Več informacij na www.fujifilm.eu.