Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Spoznajte Fortuno Digital in ponudbo HP Latex na sejmu Digitalne aplikacije v Celju 17. in 18. junija.
Na sejmu DA! – Digitalne aplikacije v Celju bomo prikazali in predstavili HP-jevo tehnologijo digitalnega in sublimacijskega tiska, predstavljali bomo tudi druge pomembne proizvajalce strojev in materialov za tisk, ki jih zastopamo.

Našli nas boste na razstavnem prostoru številka 16!

HP Latex tehnologija: Kakšen je doprinos tiska z belo barvo?
Za ponudnike velikoformatnih tiskovin je lahko bela barva tista dodana vrednost, ki poslovanju omogoča širitev in seveda večji dobiček.

Bela podložna barva lahko v določenih aplikacijah »vzbudi« pozornost. Za oglaševalce, ki potrebujejo močan in vpliven promocijski material, je to lahko razlika med uspehom in neuspehom.

Številni oglaševalci in kreativci se zanašajo na možnosti uporabe tiskalnikov velikega formata, ki lahko tiskajo širok nabor medijev in ustvarijo izpise živahnih in nasičenih barv.

»Na področju velikoformatnega tiska je uporaba pokrivne bele barve odličen način za atraktiven tisk slikovnih grafik s poudarjanjem kontrasta barvnih ali temnih podlog. S podlaganjem bele barve lahko izboljšamo tudi kontrast upodobitev na prosojnih materialih. To ponudnikom tiska danes omogoča ustvarjati dobiček in konkurenčnost. Ponudniki tiska, ki uporabljajo lateksno tehnologijo tiska HP (HP latex) z dodatno pokrivno belo barvo, v povprečju povečajo bruto dobiček za do 30 odstotkov.

Aplikacije z belo pokrivno barvo
Uporaba bele barve je denimo zelo atraktivna pri zveznih izrezih okenskih grafik, seveda pa to ni edini način in primer, kako uporabljati belo barvo v velikoformatnem tisku.

Zakaj še uporabiti belo pokrivno barvo v tisku:
  • Belo uporabimo za izpis grafik bolj živahnih in nasičenih barv.
  • Z belo barvo lahko podložimo tudi CMYK grafike osvetlitvenih panojev, s čimer prav tako povečamo nasičenost barv.
  • V kombinaciji z belo barvo izboljšamo prehode sivin na barvnih prosojnih in prozornih folijah.
  • Grafikam zagotavlja ostrino linij   
  • S podlaganjem bele barve povečamo nasičenost na barvnih in temnejših medijih

Kako bo prava tehnologija pritegnila kupca?
Ena najtežjih stvari preteklega leta je bilo zagotovo iskanje novih načinov ustvarjanja prihodkov, da bi pokrili izpade teh zaradi splošne zaustavitve gospodarstva, in ohranjevanje uveljavljenosti podjetij na trgu.

Investiranje v lateksno tehnologijo HP je eden izmed načinov nadgradnje ponudbe, izpostavitev te v množici ponudnikov tiska. Velikokrat se zgodi, da investicija v lateksno tehnologijo tiska vašo konkurenco spremeni v vašega kupca oziroma partnerja.

Po nedavnih raziskavah Keypoint Intelligence ponudniki storitev velikoformatnega tiska dajejo 46 odstotkov visokokakovostnih in zahtevnih opravil v izvedbo zunanjim izvajalcem, ki po večini uporabljajo lateksne tiskalnike HP. Dejstvo je, da s pravo tehnologijo lahko veliko pridobite in zmanjšate tveganje za poslovni neuspeh.

Tisk z belo barvo, ki ne povzroča težav
Namenska bela barvila za tiskalnike velikega formata navadno povzročajo težave s sušenjem in mašenjem. To povzročajo večji delci pigmenta v primerjavi s tistimi v procesnih barvilih. HP je z novo generacijo lateksnih tiskalnikov to težavo odpravil. Najnovejša bela lateksna barva HP ima inovativno zasnovo, v samem tiskalniškem sistemu pa stalno kroži, s čimer na tiskalni glavi preprečuje mašenje. Tiskalne glave so opremljene tudi s črpalnim obvodom, kar zagotavlja stalno pripravljenost tiskalnika.

HP termalne brizgalne glave so v sistem integrirane tako, da omogočajo odstranitev bele tiskalne glave, v kolikor je dalj časa ene bomo uporabljali, in varno hrambo te v vrtljivi komori. Po potrebi jo lahko kadarkoli znova umestimo v nabor brizgalnih glav.

»Naložba v tiskalnik velikega formata, ki lahko tiska z dodatno pokrivno belo barvo, je odličen način za doseganje konkurenčne prednosti in povečanje dobička« poudarjajo v podjetju HP.

Naložba v lateksne tiskalnike HP, kot sta HP Latex serije 700 in 800, vam daje prav takšno prednost. Omogočajo vam, da ponudite visoko kakovostno grafiko, ki zagotavlja več dobička in postane želja slehernega, ki potrebuje dragocenega partnerja za tisk v tem segmentu.

FORTUNA DIGITAL d.o.o.
PISARNA in SHOWROOM
Tbilisijska 57b
1000 Ljubljana

Andrej Bivec
M: 031 404 507
E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Maja Povše
M: 068 189 363
E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.