Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Canon že v redni prodaji z novim ploskim tiskalnikom Arizona 135 GT.
Podjetje Canon z Arizono 135 GT uvaja nov sistem velikoformatnega (UV-LED) tiska, ki predstavlja vstopni model za vse po želji izdelave velikoformatnih aplikacij oziroma tovrstni ponudbi storitev tiska. Nov tiskalnik s pomočjo upodobitvene tehnologije Variadot lahko potiska medije v izmeri do 125 x 250 cm in debeline do 50,8 mm. Hitrost tiska je odvisna od načina tiska, pri največji hitrosti lahko potiskamo do 34,2 m²/uro. Nov sistem je že na voljo in je nadomestil obstoječi model v ponudbi Arizono 318 GL.

Velikoformatni tisk ploskih materialov ali materialov iz zvitka
Po Canonovem mnenju je novi ploski tiskalnik Arizona 135 GT vstopni model za vse po želji izdelave oznak, označb, pa tudi tudi tiste s ponudbo storitev ofsetnega in drugega tiska, ki želijo nadgraditi svoje proizvodne možnosti z novimi obvladljivimi naložbami in obratovalnimi stroški. Z novim tiskalnikom niso izvedljive le številne aplikacije tiska na različnih ploskih medijih, temveč z njim lahko potiskamo tudi gibke materiale iz zvitka.

Za kakovostno upodbitev skrbi integrirana upodobitvena tehnologija Variadot, ki z gladkimi in zveznimi prehodi in brizganjem kapljic barvila različnih velikosti od 6 do 30 pikolitrov zagotavlja fotorealistične izpise. Pri tem je poleg kakovosti tiska zagotovljena tudi visoka produktivnost z manjšo porabo barvila. Tiskalnik uporablja nabor procesnih CMYK IJC357 UV barvil, ki so na voljo v izmenljivih 800-mililitrskih posodah, na voljo pa je tudi dodatno belo pokrivno barvilo, ki je na voljo v litrskih posodah.

Nov tiskalnik Arizona 135 GT lahko potiska medije velikosti do 125 x 250 cm in debeline do 50,8 mm s hitrostjo tiska do 34,2 m²/uro. Z uporabniškim vmesnikom je zasnovan tako, da omogoča hitro izvedbo z uporabo različnih razporeditvenih načinov tiska opravil (po korakih ponovljivo, zrcalno, kombinirano ...). Zagotavljanje skladja tiska je izjemno natančno in prilagodljivo v zadnjem hipu. sistem je po navedbah proizvajalca opremljen s številnimi funkcijami vzdrževanja in podpore, kar zagotavlja njegovo največjo razpoložljivost delovanja. Med njimi sta tudi samodejni čistilni  sistem brizgalnih šob in sistem obnove teh.

Ploska tiskalniška tehnologija Canon Arizona s sušilnimi LED diodami omogoča tiska na toge ali gibke medije s standardnimi ali poroznimi površinami. Potiskamo lahko steklo, aluminij in druge kovine, platno, les, MDF, karton, keramične ploščice in plastiko. Opcija nadgradnje s kompletom Static-Suppression-Upgrade-Kit pa za nadzorom statike omogoča še potisk akrila, polikarbonata in stirena. Dodatna možnost pa je tudi tisk gibkih materialov iz zvitka do širine 220 cm, vključno s tankimi in toplotno občutljivimi mediji z možnostjo tiska iz zvitka v zvitek.

Arizona 135 GT je po izbiri na voljo s programsko opremo Arizona Xpert, ki je zasnovana za poenostavitev priprave in izdelave visokokakovostnih aplikacij. Nov tiskalnik je trgu že na voljo in velja za naslednika modela tiskalnika Arizona 318 GL.

Več informacij na www.canon.com.