Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Nov tiskalnik Acuity Ultra R2 super širokega formata tiska znamke Fujifilm.
Širokoformatni tiskalniški sistem Fujifilm Acuity Ultra, ki je bil grafičnemu trgu predstavljen leta 2018, ima naslednika, to je Acuity Ultra R2. Ta je na voljo dveh širinskih različicah 3200 (širina medija 3,2 m) in 5000 (širina medija 5 m). Na voljo so tudi tri različne barvne konfiguracije.

Po navedbah proizvajalca nov sistem 3,2 in 5 metrske širinske različice ponuja številne izboljšave, ki naj bi zagotavljale enostavnost uporabe in višjo produktivnost. Zaprta oblika naj ne bi več prepuščala UV svetlobe, območji vzdrževanja in upravljanja barvil sta na isti strani in lažji za dostop. Zaradi zunanje opozorilne luči za nizek nivo količine barvila in stalne potrebe preverjanja tega ni več potrebno odpiranje sistema. Prostor za barvila je pri sistemih Acuity Ultra R2 večji. Barvilo v sistem enostavno umestimo s celotno posodo, posode z delnimi količinami barvila so preteklost.

Črpalke barvila so po navedbah proizvajalca zasnovane tako, da jih ni potrebno vzdrževati, kar zagotavlja več razpoložljivosti sistema za delovanje. Novo je tudi okno na ohišju, ki omogoča enostaven in varen vpogled v delovanje sistema tako rekoč z delovne upravljane postaje. Dodatna pridobitev je tudi integriran sistem hlajenja, prejšnji model je v ta namen uporabljal zunanjo hladilno enoto, kar je bilo prostorsko potratno. Dvosmerni detektor gibanja tiskovnega materiala pa zagotavlja pravočasno odkrivanje in odpravo potencialnih kritičnih težav trka medija s tiskalnimi glavami.

Tako kot predhodni model je tudi novi Acuity Ultra R2 na voljo v različnih barvnih konfiguracijah z do osmimi barvnimi kanali. Za zadovoljitev različnih proizvodnih potreb sta na voljo tudi dva sistema sušenja: UV sušenje (del osnovne različice) in LED-UV sušenje za šest barvno konfiguracijo in dodatno pokrivno belo. Prvi način UV sušenja omogoča visoko produktivnost z učinkovitim sušenjem in nižjimi obratovalnimi stroški, LED-UV sušenje pa zagotavlja manjšo porabo energije. Valji sistemov Acuity Ultra R2 so zasnovani tako, da v procesu tiska ne povzročajo gubanja materiala.


Več tehničnih informacij o novih sistemih Acuity Ultra R2 najdete tukaj.

Več informacij na www.fujifilm.com.