Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Tiskanje fotografij in zemljevidov velikega formata.
Ob 30. obletnici družine rešitev Designjet podjetje HP predstavlja dva nova tiskalnika velikega formata HP Designjet Z6 Pro in Z9+ Pro. Novi tiskalniški sistemi so namenjeni izdelavi zelo natančnih barvnih geografskih kart (GIS), primerni pa so tudi za aplikacije profesionalnega fotografskega tiska.

Designjet Z9+ Pro
S 64-palčnim modelom tiskalnika Designjet Z9+ Pro je po navedbah proizvajalca mogoče upodobiti 93 odstotkov barvnega sistema Pantone. Uporablja namreč 9 barvnih kanalov in barvila RGB HP Vivid Photo Inks. Z drugimi besedami v primerjavi s predhodnim modelom izpisom zagotavlja 26 odstotno večji barvni prostor. Dodatne funkcije, kot so tiskalne glave HDNA (High-Definition Nozzle Architecture) in tehnologija Dual-Drop, pa omogočajo upodobitve z najvišjo stopnjo podrobnosti in kontrasta. Dual-Drop tehnologija po navedbah proizvajalca odpravlja zrnavost izpisov v svetlih tonih in s tem odpravlja potrebo po uporabi dodatnih svetlih barvil in črnil.

Zaradi barvnega obsega izpisov novega modela tiskalnika Designjet Z9+ Pro je ta primeren tudi za tisk profesionalnih fotografskih aplikacij. S prilagoditvijo ICC barvnih opisov zlahta dosežemo želeno barvno natačnost oziroma skladnost glede na zahteve. Z opcijsko nadgradnjo s funkcijo HP Gloss Enhancer Upgrade Kit pa izpisom zagotovimo visok in enakomeren sijaj po površini.

Mobilna aplikacija HP PrintOS uporabnikom omogoča boljši nadzor nad tiskom - vse od spremljanja učinkovitosti in odpravljanja težav pa do deljenja nastavitev medijev na daljavo. Poleg tega je tiskalnik HP Designjet Z Pro prvi, ki je opremljen z aplikacijo HP PrintOS Service Centre v oblaku. Ta uporabnikom omogoča pregled nad vsemi tekočimi servisnimi posegi v realnem času - posodobitve so na voljo kadar koli in kjer koli.

HP Designjet Z6 Pro
Novi HP Designjet Z6 Pro je namenjen predvsem GIS aplikacijam, saj omogoča zelo natančen tisk geografskih kart. Izpisuje namreč zelo tanke linije in ostre robove različnih grafičnih elementov in besedila, pri vsem tem pa je poskrbljeno tudi za varnost podatkov. Upodobitveni gonilnik Adobe PDF Print Engine je zasnovan tako, da zagotavlja odlično preglednost in večplastno reprodukcijo. Tiskalne glave HP HDNA in upodobitvena tehnologija HP Pixel Control naj bi zagotavljale najvišjo raven natančnosti upodabljanja ter gladke prehode in izrazito barvno nasičene izpise, kar je še posebej potrebno pri tiskanju kompleksnih zemljevidov.

Sistem za tiskanje velikega formata HP Designjet Z6 Pro varuje podatke s šifriranimi komunikacijami in posebnim seznamom za nadzor dostopa (Access Control List). Funkcije, kot so HP Connection Inspector, HP Secure Boot in Whitelisting, so zasnovane tako, da zagotavljajo najboljšo možno zaščito omrežja in odpravljajo skrbi glede varnosti podatkov.

Produktivnost tiskalnikov HP Designjet Z6 Pro in Z9+ Pro
Zasnovana sta tako, da s hitrim upravljanjem medijev ter samodejnim polnjenjem zvitkov brez vretena povečujeta produkcijsko učinkovitost. Po navedbah HPja model tiskalnika Designjet Z6 Pro na navaden papir tiska dvakrat hitreje z enako kakovostjo. HP DesignJet Z9+ Pro pa uporabnikom omogoča do 18 odstotkov hitrejše in kakovostnejše tiskanje na satenaste fotografske materiale, na platno pa kar do 46 odstotkov hitrejše.

Oba nova tiskalnika HP Designjet Z6 Pro in Z9+ Pro naj bi bila komercialno dostopna že v oktobru letos.

Več informacij na www.hp.com.