Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Štirje novi tiskalniki velikega formata za komercialni tisk (glavni model je imagePrograf GP-4000 s širino izpisa 44 palcev).
Canon je svojo serijo tiskalnikov velikega formata imagePrograf razširil s štirimi novimi sistemi za komercialni tisk. Nova tiskalnika imagePrograf GP-4000 (44 palcev) in GP-2000 (24 palcev) uporabljata enajst barvnih kanalov, vključno z rdečim, oranžnim, zelenim in vijoličnim barvilom ter fluorescentnim rožnatim. Manjša sovrstnika imagePrograf GP-300 (36 palcev) in GP-200 (24 palcev) uporabljata pet barvnih kanalov in prav tako fluorescentno rožnato.

#canon #velikoformatnitisk #imageprograf

Novi tiskalniki serije imagePrograf so primerni za visoko kakovostne aplikacije v grafični industriji. Po navedbah Canona predvsem zagotavljajo dobre tiskovne rezultate, žive barve, z dodatno vijolično barvo pa omogoča izvedbo atraktivnih promocijskih oziroma oglaševalskih tiskovin.

Novo razvito fluorescentno vijolično barvilo se med tiskanjem nanaša na površino papirja v plasteh skupaj z drugimi barvili in uporabo upodobitvene tehnologije "Radiant Infusion". Ta zagotavlja svetlo in mehko reprodukcijo barv, z dodatnim fluorescentnim vijoličnim barvilom pa enostavno in učinkovito poudarimo različna besedila in druge elemente. Zaradi širokega barvnega obsega izpisov lahko zanesljivo barvno korektno upodobimo različne zaščitne barvne odtenke različnih blagovnih znamk. K tiskalnikom je priložena tudi programska oprema PosterArtist Lite, ki uporabnikom omogoča hitro in učinkovito oblikovanje atraktivnih plakatov. Tiskalnika imagePrograf GP-4000/GP-2000 uporabljata dodatno rdeče, oranžno, zeleno in vijolično barvilo, kar zagotavlja najširši barvni obseg izpisov v seriji tiskalnikov imagePrograf.

Novi seriji tiskalnikov imagePrograf GP je bila dodeljena licenca "Pantone Calibrated" za barvno knjižnico "Pantone Pastels & Neons Guide Coated", ki vključuje fluorescentne in pastelne barvne odtenke. Modela imagePrograf GP-4000/2000 pokrivata tudi 99-odstotkov odtenkov barvne knjižnice "Pantone Formula Guide Solid Coated", ki se uporablja v številnih aplikacijah tiska in oblikovanja.

Sistemi imagePrograf GP-2000/GP-4000 papir dovajajo popolnoma samodejno, zaznajo tudi vrsto in širino papirja, ocenijo količino preostalega papirja in prilagodijo pogoje tiska. Avtomatizacija odpravlja potrebo po ročnem upravljanju, kar zmanjšuje tudi pojav prstnih odtisov in morebitne umazanije na samem mediju že pred tiskom. Po želji lahko napravama imagePrograf GP-2000 in GP-4000 dodamo še drugo valjčno enoto, ki omogoča samodejno podajanje drugega dodatnega medija oziroma širino zvitka.

Tiskalnike imagePrograf GP-4000/GP-2000 podpirajo številni rastrsko procesni sistemi znamk Caldera, Ergosoft, CGS, DEVStudio, Dinax, Shiraz, EFI, Eisfeld, Onyx in SAi.

Več informacij na www.canon.com.