Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Brotherjev novi industrijski tiskalnik GTX600 DTG (Direct To Garment) za tekstil bo na voljo v začetku leta 2022 (prvič predstavljen na Fespi 2021 v Amsterdamu (Nizozemska)).
Japonski proizvajalec Brother v regiji EMEA (Evropa, Bližnji Vzhod in Afrika) ponuja tudi različne sisteme za industrijski tisk na tekstil. V letu 2022 je podjetje napovedalo uvedbo novega tiskalnika GTX600, ki je po njihovih besedah prvi tiskalnik za neposredni tisk oblačil, zasnovan posebej za masovno proizvodnjo.

#brother #tekstilnitisk #tisknatekstil #gtx600

Z modelom GTX600 Brother dopolnjuje svojo uspešno serijo sistemov GTX za tisk na tekstil, ki jo sestavljata modela GTXpro in GTXpro Bulk, ki sta bila predstavljena leta 2020. Po navedbah družbe Brother je bil model GTX600 razvit za izpolnjevanje zahtev dveh področij, kreativnega oblikovanja z dodano vrednostjo in proizvodnje na industrijski ravni.

Tiskalnik GTX600 je opremljen z recirkulacijo barvila, kar odpravlja težave s strjevanjem barvila na kritičnih mestih dovoda. Sistem je zasnovan na 16 barvnih kanalih z uporabo izpisnih glav z notranjim ventilatorskim hlajenjem, kar zagotavlja neprekinjeno daljše tiskanje. Barvilo se v sistemu tudi stalno filtrira, kar zagotavlja najboljšo možno konstantno kakovost tiska do 1200 dpi. Vgrajen vlažilnik zraka zagotavlja, da ima naprava vedno popolne delovne pogoje, tudi v zahtevnejših okoljih in večjih proizvodnih halah.

Sistem za tisk na tekstil GTX600 je prilagodljiv zahtevam strank. Uporablja lahko različne izpisne mize, ki ustrezajo tisku različnih materialov. Po navedbah proizvajalca je hitrost tiska sistema GTX600 še večja v primerjavi z drugimi sistemi GTX, centralna pogonska enota je bila nadgrajena, kar dodatno zagotavlja neprekinjeni in hitri tisk. Frekvenca samodejnega čiščenja naj bi bila veliko manjša kot pri katerem koli drugem tiskalniku, zato je višja tudi produkcijska učinkovitost.

S funkcijo Wet-Capping- in Inside-Ink tehnologijo izpisnih glav naj bi bil manjši tudi odpadek barvila. Barvila za tiskalnik GTX600 bodo na voljo v posodah s kapaciteto 1,8, 9 in 18 litrov, s čimer naj bi bistveno zmanjšali količino odpadne embalaže. Tekstilna barvila imenovana "innobella" so izdelana na vodni osnovi in imajo certifikata GOTS6 in Oeko-Tex Pass. Sistem je opremljen tudi s filtrom za preprečevanje meglice pršenja barvila, kar zagotavlja varno delovno okolje za operaterja.

Več informacij na https://brotherdtg.com/.