Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Canonova serija tiskalnikov varioPrint-iX odslej s premazom izpisom zagotavlja še boljšo mehansko odpornost.
Canon Europe in švedski ponudnik sistemov za dodelavo Plockmatic sta sklenila sodelovanje. Rezultat sodelovanja je tiskalniška produkcijska linijska z neporedno povezavo Plockmaticovega sistema premazovanja DigiCoater Pro 400 HD LED s Canonovim tiskalniškim sistemom varioPrint-iX. Digitalne izpise sistema serije varioPrint-iX je odslej možno dodelati z premazom v enem samem prehodu.

#canon #varioprint #plockmatic #digicoater

S kombinacijo tiskalnika Canon varioPrint iX in dodelavnega sistema za premazovanje DigiCoater Pro 400 HD LED znamke Plockmatic lahko tiskamo vizitke ali razglednice, fotografske aplikacije, naslovnice knjig in revij v enem prehodu in brez ročnega upravljanja. S končnim premazom v neposredni dodelavi tiskovni rezultati niso le bolj privlačni, temveč tudi bolj odporni drgnjenje, vodo, umazanijo in abrazijo.

Po navedbah proizvajalca sistem DigiCoater Pro 400 HD LED omogoča tanek nanos lakirnega sredstva v količini 2 do 4 g/m2, zato je v primerjavi z drugimi tehnologijami na trgu veliko bolj stroškovno učinkovit. Običajno lakirni sistemi lak nanašajo v količinah od 15 do 30 g/m2. Oba sistema, tiskalni in lakirni, delujeta z enako hitrostjo, zato produkcija poteka pri največji zmogljivosti. Končno potiskane in lakirane pole so na izhodu sistema popolnoma suhi in primerni za nadaljnjo dodelavo.

Oba sistema sta povezana prek odprtega vmesnika SFD, ki z odprto in obojestransko komunikacijo Canonovega tiskalnika in Plockmaticovega lakirnega sistema omogoča neprekinjen potek dela. Pole izven toleranc kakovosti so samodejno prepoznane in ponovno potiskane z ustreznimi korekcijami.

Serija sistemov Canon VarioPrint-iX
Serija VarioPrint-iX so kapljični produkcijski sistemi, v katero sodita modela Canon Varioprint iX3200 in iX2100. Tako kot prejšnja serija VarioPrint-i tudi modeli iX temeljijo na tehnologiji iQuarius, vendar z nekaterimi izboljšavami. Stroji Varioprint iX lahko na primer v obojestranskem načinu tiska natisnejo do 320 strani A4 na minuto ali več kot 9000 strani A3 na uro. Ločljivost izpisov znaša 1200 dpi.

Več informacij www.canon-europe.com.