Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Še več možnosti transakcijskega tiska s sistemom RISO Valezus.
Japonski proizvajalec formatnih kapljičnih tiskalniških sistemov Riso, ki ga pri nas zastopata ExtraLux d.o.o. in njegovo partnersko podjetje UNI-BIRO d.o.o., je trgu ponudilo nov visoko hitrostno zmogljiv kapljični tiskalniški sistem serije Valezus, ki je zasnovan na dveh medsebojno povezanih izpisnih enotah GD9630 s tako imenovano funkcijo upravljanja materiala »Switchback«. Prvi model omenjene serije je Valezus T2100, ki omogoča obojestranski izpis formata A4 s hitrostjo 320 barvnih strani/minuto oziroma 19.200 strani/uro.

#unibiro #extralux #riso #valezus #transakcijskitisk

Sistem je v osnovi opremljen z dvema predaloma kapacitete 8000 listov papirja, ki omogočata menjavo in dodajanje papirja med procesom tiska. Opremljen je tudi z enoto za ravnanje in zlaganje potiskanega papirja, kar omogoča hitro in učinkovito nadaljnjo dodelavo. Po navedbah proizvajalca je novost predvsem primerna za aplikacije transakcijskega tiska, saj z obojestranskim tiskom omogoča hitro variabilno izvedbo opravil. Riso Valezus T2100 je rešitev, ki omogoča tisk po konkurenčnih cenah in z nizkimi investicijskimi stroški.

Zasnovan je na brizgalni tehnologiji Forcejet Drop-on-Demand z uporabo oljno osnovanih pigmentnih barvil, ki zagotavljajo hitro sušenje izpisov. Proces hladnega tiska zagotavlja manj statičnega vpliva na materiale, kar zagotavlja bolj nemoteno naknadno dodelavo. Proces omenjenega kapljičnega tiska je tudi energijsko učinkovit in brez emisij ozona.

Predstavitev sistema RISO Valezus.
Sistem je voden s pomočjo krmilnika Alphastream, ki podpira vhod variabilnih podatkov v obliki zapisa AFP/IPDS in PDF ter Postscript. V načinu največje zmogljivosti tiska omogoča tisk hitrosti do 320 obojestransko potiskanih strani na minuto, največjega izpisnega formata 340 x 460 mm in na papir gramature 46 do največ 210 g/m².

Več informacij na www.uni-biro.si in www.extra-lux.si.