Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
EFI Nozomi 14000 LED trgu predstavljen na letošnjem sejmu CCE.
Na mednarodnem sejmu CCE v Münchnu (Nemčija) je ameriški proizvajalec EFI napovedal začetek prodaje novega sistema Nozomi 14000 LED. To je sistem za kapljični tisk valovitega kartona in kartonske embalaže.

#efi #nozomi #kapljicniindustrijskitisk #tiskembalaze

Podjetje EFI že od leta 2016 na trgu ponuja sistem kapljičnega industrijskega tiska Nozomi 18000+, ki v enem prehodu z uporabo LED tehnologije izpisuje s šestimi barvami in dodatno belo. Primeren je za tisk večjih panojev in zložljive embalaže, njegova proizvodna širina pa je 1,8 metra. Prodanih je bilo že skoraj 40 teh sistemov. V EFIjevi ponudbi pa je glede na potrebe trga doslej manjkal nekoliko manjši stroj za tisk bolj kompaktne embalaže. To vrzel je EFI sedaj zapolnil z novim modelom stroja Nozomi 14000 LED.

Tako kot njegov naprednejši model je zasnovan na kapljični UV LED tehnologiji tiska, le da ponuja proizvodno širino 1,4 metra. Njegova hitrost tiska znaša največ 100 metrov na minuto. Nozomi 14000 LED ima zaradi kompaktnosti prostorsko varčno zasnovo, a kljub temu je primeren za robustno industrijsko proizvodnjo. Tiska na skoraj vse vrste valovitega kartona in lepenke debeline od 0,8 do 12 mm.

Predstavitev nove platforme EFI Nozomi 14000 LED.
EFI s tem strojem cilja na klasična embalažna podjetja, ki želijo svojim običajnim proizvodnim zmogljivostim dodati komponento digitalnega tiska. Tiskalniški stroj Nozomi 14000 LED, ki je že opravil dva beta testa v ZDA in Evropi, ponuja prilagojeno rešitev, ki izpolnjuje trenutne potrebe segmenta industrijske embalaže. Odlikuje ga tudi do 35 odstotkov manjša poraba energije v primerjavi s primerljivim klasičnim fleksotiskarskim strojem.

Nozomi 14000 LED lahko izpisuje do šest barv, vključno z belo, nadgraditi pa ga je možno tudi z lakirno enoto. Sistem je opremljen tudi s krmilnikom z zmogljivo obdelavo podatkov in uporabniku prijaznim vmesnikom. Digitalni upravljalni vmesnik Fiery NZ-1000 (DFE) znamke EFI ima namreč novo sistemsko platformo Fiery FS500 Pro.

Več informacij na www.efi.com.