Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Novi Atlas Max Poly znamke Kornit omogoča neposredni tisk na poliestrske tkanine. (Slika: Kornit)
Kornit Digital Ltd, izraelski dobavitelj sistemov za digitalni tisk tekstila, ima v svoji ponudbi nov stroj, imenuje se Atlas Max Poly in je zasnovan za neposredni tisk na poliester in poliestrske mešanice.

#kornit #tekstilnitisk #tiskoblacil #tehnologijamax

Po besedah proizvajalca je sistem Atlas Max Poly namenjen predvsem izpolnjevanju vse večjih potreb po individualizaciji oblačil za šport in prosti čas. Tekstilna industrija si je od pandemije korone že kar precej opomogla, trenutno imata največjo rast prodaje športni in priložnostni tekstil. Vse bolj pa se povečuje tudi povpraševanje po poliestrskem tekstilu in tekstilu iz poliestrskih mešanic s tiskom privlačnih motivov širokega razpona barv, ugotavljajo pri podjetju Kornit.

Atlas Max Poly, ki je bil prvič predstavljen na tednu mode Kornit 2022 v Tel Avivu, vključuje tehnologijo Max za obdelavo tekstila, avtomatizacijo teh procesov in avtonomno zagotavljanje kakovosti. Sistem po navedbah proizvajalca omogoča na primer simulacijo učinkov vezenja, tiska z visoko pokrivnostjo, vinilnih in 3D učinkov.

Tekstilni tisk na zahtevo
Sistem omogoča tisk na zahtevo na različne pletene tkanine, tudi bolj gladke, vključno s krtačenim poliestrom. Pri tem z izpisi tkanini zagotavlja trpežnost in zračnost. Konkurenčno prednost uporabe novega sistema Atlas Max Poly zagotavlja natančno barvno ujemanje posebnih barv Pantone in širši barvni razpon izpisov, posebno dodano vrednost pa ima obdelava tekstila v enem samem prehodu.


Sistem Atlas Max Poly v akciji.
Atlas MAX Poly ima naslednje značilnosti:
  • funkcija ActiveLoad sistemu samodejno dovaja posamezne kose oblačila v obdelavo, samodejno se v sistem namesti tudi paleta z oblačili neodvisno od njene velikosti. S to fonkcijo se produktivnost tekstilnega tiska dvigne tudi do 20 odstotkov.
  • celostna integracija sistema v globalno omrežje KornitX za upravljanje proizvodnje vse od prejema/izdelave naročila do končne dostave stranki. To še posebej omogoča koriščenje poslovnih možnosti tekstilnega personaliziranega tiska, torej individualizaciji tiska navijaških in rekreacijskih oblačil.
  • integracija v ekosistem KornitX z uporabo upravljalno nadzorne konzole Kornit Konnect z izboljšano preglednostjo in nadzora poslovnih in proizvodnih procesov z dodatnimi vpogledi, ki temeljijo na dejanskih proizvodnih podatkih.

Sistem Kornit Atlas Max Poly je že v fazi testiranja s štirimi beta strankami, uradno v prodaji pa bo na voljo predvidoma v drugem četrtletju leta 2022.

Več informacij na www.kornit.com.