Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Durst na sejmu Fespa s številnimi programskimi in strojnimi rešitvami velikega formata.
Durst je pod geslom "Proizvodna odličnost - Production Excellence" na sejmu Fespa predstavil šest tiskarskih sistemov, med njimi novega model Durst P5 500 s širino tiska 5,25 metra še najnovejšega v seriji P5. Omenjena serija je zasnovana na tehnologiji Double-4, ki tej seriji UV-LED tiskalnikov zagotavlja boljše zmogljivosti tiska. Predstavili pa so tudi različne programske rešitve, prvič v Evropi so bili predstavljeni še tiskarski sistemi Vanguard.

#durst #p5 #fespa #vanguard

Durst še naprej širi svojo platformo tiskalnikov P5, saj želi prodreti na superširok format digitalnega tiska s širino tiska 5,25 metra. To omogoča javnosti že poznan nov model P5 500 LED, ki uporablja Ricohove tiskalne glave. Poleg procesnih barvnih kanalov CMYK ponuja še dodatne 40 (svetlo cian, svetlo magenta, svetlo rumeno, pokrivno belo ali lakirno sredstvo). V zagotavljanju produktivnosti pri tej dimenziji tiska ima osrednjo vlogo učinkovito upravljanje z mediji. V ta namen ima tiskalnik na voljo posebne valje za enostavnejše upravljanje medijev v zvitku, te lahko tiskamo v enojnem, sočasno dvojnem in trojnem načinu upravljanja - v dvojnem načinu tudi asimetrično. V obojestranskem tisku pa poseben sistem zagotavlja natančno obojestransko skladje. Durst v svoji ponudbi ponuja tudi različne dodatne možnosti dodelave - te vključujejo nože za vzdolžno in prečno rezanje

Durst je na Fespi predstavil še tiskalnik Durst P5 Double 4, kar je nadaljnji razvoj in nova možnost za nove in obstoječe uporabnike njihovih sistemov. V tiskalniških sistemih UV P5 je na zahtevo lahko nameščena druga vrsta tiskalne glave procesnih barv CMYK, ki omogoča podvojeno produktivnost. Ta možnost je na voljo za modela P5 350/HS in P5 210/HS.

Vanguard v Berlinu z dvema ploskima tiskalnikoma
Vanguard je s svojimi tiskarskimi sistemi za označevanje, dekoracijo, industrijski tisk in tisk embalaže že od leta 2020 del skupine Durst Group. Evropska podružnica se nahaja v Brixnu (Italija), v stavbi, ki stoji ob sedežu samega podjetja Durst. Bližina strankam ponuja prednost, da si lahko ogledajo in preizkusijo vse trenutno razpoložljive tiskarske sisteme iz celotnega portfelja skupine Durst Group. Na sejmu Fespa 2022 sta bila predstavljena dva ploska tiskalnika iz programa rešitev Vanguard. Modela VR6D-HS in VK300D-HS, ki po zmogljivostih nekako pokrivata srednje zmogljiv segment velikoformatnega tiska. Zaradi modularne zasnove in različnih možnih konfiguracij uporabe barvil lahko pokrijeta širok nabor grafičnih aplikacij.

Za izvajanje pristopa "From Pixel to Output - Od piksla do tiskovine" v praksi so potrebne tudi programske rešitve. Durst ponuja štiri programske pakete, ki pokrivajo upravljalne in proizvodne vidike. Ti vključujejo ERP/MIS upravljanje s sistemom Durst Lift ERP, spletni tiska z uporabo rešitve Durst Smart Shop & Editor, pripravo in tisk z delovnim sistemom Durst Workflow ter podatkovno analitiko z rešitvijo Durst Analytics. Tipična področja uporabe Durstovih programskih paketov so tiskanje velikega formata, tisk etiket, valovitega materiala in tekstila.

Širitev na področje tiska etiket in gibke embalaže
Z uvedbo platforme Durst TAU RSC je Durst svojim strankam, ki uporabljajo velikoformatne tiskalniške sisteme, ponudil tudi možnost razširitve portfelja v smeri tiska etiket in fleksibilne embalaže. Pandemija je ponovno pokazala, kako pomembno je, da se kot ponudnik storitev tiska predstavimo na čim širšem trgu s čim večjim naborom aplikacij. Proizvodnja etiket ali gibke embalaže predstavljata velik poslovni potencial.

Več informacij na www.durst-group.com.