Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Nova serija tiskalnikov Canon Arizona 6100 Mark II je z zmogljivostjo tiska do 220 m²/h najhitrejša tovrstna serija naprav doslej (na sliki model XTHF Mark II za tisk embalaže embalaže).
Canon je v segmentu digitalnega tiska velikega formata predstavil tri novosti: Poleg tehnologije UV gelskih črnil FLXfinish+ (za kombinacijo mat in sijajne dodelave tiskovin) in paketa delovnih postopkov Prisma XL je glavni poudarek na seriji ploskih tiskalnikov Canon Arizona 6100 Mark II - po besedah proizvajalca najhitrejši tiskalnik iz serije Arizona doslej z zmogljivostjo do 220 m²/h.

#canon #arizona6100markii #velikoformatnitisk

Canonov digitalni tisk velikega formata
Tri novosti Canonove ponudbe velikega formata so bile prvič predstavljene že na letošnjem sejmu Fespa Global Print Expo 2022 v Berlinu (Nemčija). Tehnologija gela FLXfinish+ UV, nova serija tiskalnikov Arizona 6100 Mark II in programska oprema Prisma XL, so trgu že na voljo.

 
Tisk s FLXfinish+
Canonova nova tehnologija barvil FLXfinish+ je zasnovana tako, da omogoča dodelavo s površinskim sijajom ali žametno motnostjo z le enim klikom. Canonova patentirano tehnologija UV gel barvil oziroma sredstev omogoča tako rekoč obdelavo izpisov brez potrebo po dodatnem premazovanju ali plastifikaciji s folijo. Aplikacije natisnjene z gel barvili so privlačne in primerne za uporabo na prodajnih mestih v maloprodaji. Z njimi lahko natisnemo tudi etikete, pa tudi aplikacije za varno notranjo dekoracijo.

FLXfinish+ je del standardne konfiguracije tiskalnikov Colorado 1650 in dodatna oprema za vse modele Colorado 1630. Po navedbah proizvajalca je na voljo tudi kot nadgradnja za vse modele 1630 in 1650, ki so že v uporabi v različnih grafičnih okoljih.
 
Canon Arizona 6100 Mark II
Nova serija sistemov Canon Arizona 6100 Mark II je nadgradnja sedanje serije in je sestavljena iz dveh modelov: Arizona 6100 XTS Mark II za tisk na širši nabor podlag in Canon Arizona 6100 XTHF Mark II za tisk embalaže na neenakomeren valovit karton ali močno deformirane podlage, kot je vezan les. gre za ploske in zmogljive tiskalnike za večje količine tiska s hitrostjo do 220m²/uro. Namenjeni so potisku 20.000 m² do 300.000 m² na leto.

Po Canonovih besedah lahko sistem Arizona 6100 XTS Mark II tiska na skoraj vse toge medije. Omogoča tudi sočasno obdelavo več plošč, substratov nenavadnih oblik in različnih opravil v načinu neskončnega tiska z neodvisnim nadzorom vakuumskih območij tiskalne mize. Arizona 6100 XTHF Mark II uporablja tehnologijo visokega pretoka zraka, ki omogoča tisk na zahtevnejše materiale, ki nezadovoljivo tesnijo ob uporabi vakuuma. Z visokim pretokom oziroma zračnim privlakom tovrstne materiale lažje fiksiramo in upravljamo. Po navedbah proizvajalca gre za bistvneo močnejši podtlak v primerjavi z običajnim. Ta omogoča tudi tisk na valovit karton ali vezan les.

S pomočjo programskega API vmesnika za računovodstvo in avtomatizacijo je tiskalnik mogoče enostavno integrirati v sisteme neodvisnih proizvajalcev, tudi sisteme za poročanje o statusu naprave, opravil in samem upravljanju.

Paket programskih orodij Prisma XL Suite
Novi paket Canon Prisma XL Suite temelji na Canonovi uspešni programski opremi delovnega sistema, ki avtomatizira še tako zapletena opravila in povečuje produkcijsko učinkovitost. Novi paket Prisma XL Suite sestoji iz:
  • PrismaGuide XL je ime naslednika programa Arizona Xpert in je na voljo tudi za Canonove neskončne tiskalnike Colorado. PrismaGuide XL je programska oprema za avtomatizacijo in poenostavitev priprave tiskarskega opravila vse do že korektnega prvega izpisa. Programska oprema parametre priprave shrani v predlogo, tako da lahko ponovne izpise še hiteje in enostavneje izvedemo.
  • Aplikacija Prisma Remote nadzoruje opravila na tiskalnikih Canon Colorado Roll-2-Roll in neprekinjeno zagotavlja informacije o stanju tiskalnega opravila.
  • PrismaService je platforma v oblaku, ki zagotavlja podporo strankam s sistemi Canon Arizona in Canon Colorado. PrismaService je na voljo tudi partnerjem, ki zagotavljajo vzdrževanje in popravila strojev na kraju samem.

Več informacij na www.canon.com.