Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Novi EFI Reggiani ecoTerra naj bi bil na voljo še letos.
EFI z novim sistemom Reggiani ecoTerra predstavlja vse-v-enem rešitev za področje industrijskega tiska na tekstil, ki ne zahteva dodatne opreme za predobdelavo in naknadno obdelavo. Po navedbah podjetja EFI Reggiani je tehnologija v postopku patentiranja in bi morala ponuditi konkurenčno prednost, hkrati pa znatno zmanjšati porabo energije in vode, torej večjo trajnost v tisku neposredno na oblačila.

#efi #tekstilnitisk #direktnitisknatekstil

Tisk na tekstil – neposredno na tkanino
EFI Reggiani ecoTerra naj bi bil na voljo konec letošnjega leta. Celovita rešitev za pigmentni barvi tisk na vodni osnovi neposredno na tekstil je bila prvič predstavljena na sejmu Fespa Global Print Expo v Berlinu (Nemčija). Po mnenju skupine EFI bi morali uporabniki z novim sistemom ecoTerra predvsem izkusiti izjemno obstojnost izpisov na mokro/suho, ostrino podrobnosti motivov in izredne vzdržljivosti. Sistem naj bi zagotavljal znižane stroške vzdrževanja z daljšo življenjsko dobo tiskalnih glav.

Nova serija črnil ecoTerra vključuje sedem barv – cian, magenta, rumena, črna, modra, rdeča in zelena – za tisk razširjenega barvnega prostora. Poleg tega naj bi imela EFI Reggiani ecoTerra novo in izboljšano enoto za polimerizacijo (sušenje barv) in končno obdelavo, ki daje tkanini mehkejši občutek. Potiskan tekstil je primeren za uporabo na prostem, pa tudi za notranjo dekoracijo in drugo. Z njimi lahko tiskamo na bombaž, viskozo, lan in različne mešanice tekstila.

Več informacij na www.efi.com.