Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Canonov širokoformatni tiskalnik Colorado 1650 z novo možnostjo površinsko obdela izpise v enem prehodu. (vir: Canon)
Canon je že na Fespi 2017 predstavil sistem velikoformatnega tiska Colorado, ki je bil zasnovan z novo tehnologijo UVGel. Dve leti kasneje je ponovno na Fespi v Münchnu (Nemčija) predstavil naslednji model Colorado 1650. Na osnovi različnih časov sušenja izpisov je bilo z njim v enem prehodu možno na izpise učinkovati površinsko motno ali sijano.

#canon #colorado #uvgel #povrsinskiucinek #sijaj

Od Fespe 2022 v Berlinu (Nemčija) pa je na sistemih Colorado 1650 možno upodabljati motive z motnim ali sijajnim površinskim učinkom v le eni potezi. Nov Canonov postopek površinskega učinka se imenuje "FLXfinish+", ki je zasnovan s sušenjem UV gel črnil in uporabo LED UV tehnologije sušenja. Tiskalnik za omenjen učinek ne uporablja dodatnega premaznega oziroma lakirnega sredstva, izpisuje izključno s štirimi procesnimi barvami CMYK.

Nov površinski učinek s funkcijo FLXfinish+. 
Po navedbah Canona je funkcija FLXfinish+ standardni del konfiguracije modela tiskalnikov Colorado 1650, kot dodatna opcija pa za modele Colorado 1630. Za vse že nameščene modele Colorado 1630 in 1650 je novost na voljo v obliki nadgradnje.

Več informacij na www.canon.com.