Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
HP PageWide Advantage 2200 je produkcijski tiskalnik z novo platformo brizgalnega tiska.
Z novim profesionalnim tiskalniškim sistemom HP PageWide Advantage 2200 podjetje HP ponuja prvi model zasnovan na novi platformi brizgalnega neskončnega tiska. V načinu tiska iz zvitka v zvitek omogoča tisk po obeh straneh v enem prehodu in širini izpisa do največ 521 mm. Po navedbah HP-ja je nov sistem namenjen aplikacijam komercialnega tiska, založništva in transakcijskega tiska oziroma direktne pošte.

#hp #pagewide #neskoncnitisk #brizgalnitisk

Nov sistem omogoča enobarvni črno-beli in barvni tisk, odvisno od kakovosti izpisa pa lahko tiska s hitrostjo od 101 do 244 m/min z nazivno ločljivostjo 2400 dpi. Zasnovan je z 8-mimi vzporednimi brizgalnim glavami, ki omogočajo potisk materialov gramature od 40 g/m² do 300 g/m². Tiskarski stroj lahko opcijsko dopolnimo z enim do tremi sušilnimi moduli. Po navedbah proizvajalca je sistem namenjen ciklu tiska od 42 do 85 milijonov A4 strani na mesec.

Pri razvoju nove platforme je bilo za HP pomembno, da se zmanjša predvsem obseg in težavnost vzdrževanja, hkrati pa poveča zanesljivost delovanja in s tem poveča razpoložljivost sistema za produkcijo.

Predstavitev sistema HP PageWide Advantage 2200.
HP PageWide Advantage 2200 je zasnovan tudi s tehnologijo visoko učinkovitega sušenja (HED), ki porabi bistveno manj energije tudi pri višjih hitrostih tiska. Do 80 odstotkov zraka, segretega med postopkom sušenja, pa je vodenih tako, da zrak stalno kroži.

HP PageWide Advantage 2200 bo trgu po celem svetu na voljo predvidoma od sredine oktobra 2022.

Več informacij na www.hp.com.