Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Brizgalna tehnologija HP je zasnovana za varnost uporabnikov.
HP-jeva tehnologija Latex se ponaša s širokim naborom certifikatov, ki obravnavajo celoten spekter okoljskih vprašanj; od kemije črnila in kakovosti zraka v zaprtih prostorih – tako za tiskanje kot za prikazovanje – do upoštevanja življenjskega cikla, s čimer si zaslužijo priznanje za izdelke, ki so na splošno okolju prijaznejši. 

#hp #latex #lateksnitisk #varnitisk



Glavne prednosti HP Latex tehnologije:
  • Črnila HP Latex so na vodni osnovi
  • Brez nevarnih onesnaževalcev zraka
  • Ni potrebno posebno prezračevanje prostora

Šestinsedemdeset odstotkov ponudnikov storitev tiskanja velikih formatov (PSP) pravi, da jih vpliv njihovega tiskanja na okolje zelo skrbi. To je bila ugotovitev nedavne raziskave PSP, ki jo je izvedla organizacija FESPA, trgovinsko združenje, ki zastopa industrijo tiska velikih formatov v Evropi.


Ta ugotovitev ne bi smela nikogar presenetiti. Že nekaj časa se namreč krepi zavedanje o okoljski trajnosti poslovanja, EU in ZDA pa so v neki obliki že sprožile nove »zelene dogovore«. Na obeh omenjenih trgih je dostop do skladov za pomoč zaradi posledic pandemije koronavirusa tudi odvisen od tega dejavnika, podjetja morajo dokazati svojo okoljsko trajnost poslovanja.

Nedavna raziskava Morgan Stanley je pokazala, da 85 odstotkov vlagateljev išče trajnostne naložbene strategije. Poročilo, objavljeno leta 2020, je pokazalo 60-odstotno povečanje števila podjetij, ki objavljajo trajnostna poročila v obdobju dveh let. Nič čudnega torej, da je digitalni tisk najhitreje rastoči segment z napovedjo 6,45-odstotne letne stopnje rasti, katere ključno gonilo je trajnost te tehnologije.

Kakšno je torej okoljsko trajnostno tiskanje velikega formata? In kako lahko ponudniki grafičnih storitev uporabijo inovacije za trajnost in s tem konkurirajo na tem rastočem trgu?
Proizvajalec tiskalnika, ki ga uporabljate, mora biti dokazano okoljsko trajnosten v celotnem svojem življenjskem ciklu, torej že v izdelavi, uporabi in ne nazadnje odpisu.

To mora vključevati dejavnike, kot so:
  • Zmanjšanje porabe materialov in energije v izdelavi tiskalnega stroja
  • Uporaba materialov in potrošnega tiskovnega materiala, ki je preprost in varen za recikliranje
  • Zagotavljanje storitve recikliranja, da materiali ne zaidejo na neustrezna odlagališča

Trud in ambicije, ki jih vlagate v bolj zelene in trajnostne storitve tiska, s tem prenašate tudi na vaše stranke.

Izberite tiskalnike serije HP Latex 700 in 800




  • HP Latex tehnologija olajša vaš delavni dan, ker poenostavi delovne postopke in s tem vnese varnost.
  • Omogoča preprosto in uporabniku prijazno delovanje.
  • Pomaga naši prihodnosti – zmanjša količino plastike v oceanih in odlagališčih. Prizadevajte si za svet brez odpadkov!
  • Pomaga vam zmagati – ustvarite več priložnosti s svojim pristopom do trajnega poslovanja.


HP Latex serije 700 in 800
Neprimerljiva vsestranskost z živimi barvami in izjemno belo barvo, ki ne rumeni; najnovejša generacija črnil HP Latex in najbolj belo črnilo, ki je na voljo na trgu!

Nabor materialov, ki jih lahko tiskate, je izjemno obsežen, kar vam omogoča prednost pred konkurenco.

Izboljšana zmogljivost: serija HP Latex 700/800 omogoča ponudnikom storitev tiskanja (PSP) povečanje produktivnosti do 50 odstotkov v primerjavi s prejšnjimi modeli HP, in sicer zahvaljujoč hitrejšim zmogljivostim tiskanja.

Posodobljene tiskalne glave, ki imajo več šob in proizvajajo hitrosti do 36 m2/uro (388 ft2/uro), omogočajo HP Latex 800 in 800W, da ponudita 50 odstotkov višje ravni produktivnosti v primerjavi s prejšnjimi modeli HP. Tiskovine na novi seriji 700/800 so natančnejše, slike in podrobnosti besedil pa ostrejše tudi pri večjih hitrostih tiskanja.

Z operativnega vidika HP PrintOS ponudnikom omogoča tudi spremljanje in nadzor tiskalnikov z uporabo vmesnika v »oblaku«, ki se lahko koristi skoraj kjerkoli in kadarkoli.

Poudarek na trajnosti: uporaba kartonskih kartuš HP Eco Carton zmanjša emisije ogljika za 60 odstotkov in porabo plastike za 80 odstotkov v primerjavi s prejšnjimi HP Latex kartušami.



Za več informacij o HP Latex tehnologiji, tiskalnikih in materialih za tisk se obrnite na Fortuna Digital (www.fortuna-digital.com).