Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Novi osnovni modeli in napredni paradni model ImagePress V1350, ki bo predstavljen v prvi polovici leta 2023.
Canon je napovedal širitev serije rešitev ImagePress V za produkcijski barvni tisk večjih količin. Z ImagePress V1350 naj bi leta 2023 na trg prišel nov laserski sistem barvnega tiska z največjo hitrostjo tiska do 135 strani A4/minuto. Kompaktno serijo rešitev ImagePress V900 pa naj  bi po njihovih navedbah pričakali že konec letošnjega leta. Ta je nemanjena predvsem digitalnemu tisku opravil manjših naklad v razponu zmogljivosti tiska 90/80/70 A4 strani/minuto.

#canon #imagepress #produkcijskitisk

Digitalni tisk – učinkovito s tonerjem
Serija ImagePress V je družina produkcijskih tiskalniških sistemov na osnovi uporabe tonerja, ki so primerna komercialnim in običajnim tiskarskim okoljem vseh velikosti in tiskalnih potreb. Po navedbah proizvajalca je v osnovi za prihajajočo serijo novih rešitev značilna povečana stopnja avtomatizacije, zaradi česar naj bi bila uporabniku bolj prijazna in ponujala široko paleto dodatnih funkcionalnih možnosti in možnosti neporedne dodelave. S pomočjo krmilnikov PrismaSync ali EFI Fiery naj bi bila zagotovljena brezhibna integracija v različne delovne sisteme.

Canon ImagePress V1350
ImagePress V1350 velja za novega paradnega konja oziroma paradni model te serije, ki predvsem prinaša z najvišjo stopnjo produktivnosti v tem razredu profesionalnega barvnega laserskega tiska. Z največjo hitrostjo izpisa do 135 strani (formata A4) na minuto zmore natisniti do 2,4 milijona A4 strani na mesec. Mehanizem za vakuumsko podajanje, bolj ravna pot papirja, enota za hitro nabijanje površine tiskovnega medija na zahtevo (POD-SURF) in integriran hladilni sistem naj bi zagotavljali daljše in neprekinjeno tiskanje v kakovosti primerljivi odtisom ofsetnega tiska. Vse to pri najvišji hitrosti tiska in brez zastojev papirja.

Po navedbah proizvajalca sistem odlikuje tudi funkcija barvne korekcije Multi-DAT, ki z vgrajenim spektrofotometričnim senzorjem zagotavlja samodejno stabilnost barvnega izpisa v nakladi, med nakladami ... ImagePress V1350 je bil posebej razvit za izdelavo visokokakovostnih tiskanih aplikacij, kot so brošure, letaki, visokokakovostna direktna pošta, vizitke in podobno. Zahvaljujoč naprednim tehnologijam upravljanja skladja ponuja najvišjo natančnost obojestranskega ujemanja izpisa v toleranci največ 0,5 mm.

ImagePress V1350 podpira širok obseg vrst potiskljivih medijev gramature od 60 do 500 g/m² (vključno z reliefnimi in sintetičnimi papirji). Poleg tega ponuja popolno združljivost z naborom naprav za končno neposredno dodelavo v sistemski liniji znamke Canon in tudi drugih neodvisnih vodilnih tehnoloških partnerjev. To ponudnikom storitev tiska omogoča, da svojim strankam ponudijo digitalno realizacijo tiskarskih opravil široke palete tiskovin različnih naklad oziroma obsegov.

Predstavitev sistema ImagePress V1350.
Serija Canon ImagePress V900
Kot bolj kompaktna in vstopna serija V so rešitve ImagePress V900 zasnovane za mesečni obseg tiska do 500.000 A4 strani. Serijo sestavljajo trije različni modeli: V900, V800 in V700, ki dosegajo največjo hitrost tiska do 90, 80 in 70 strani (formata A4) na minuto. Vsi trije modeli so zasnovani za zahtevnejša produkcijska okolja, ki zahtevajo stalno visoko kakovost in  produktivnost tiska s podrporo širokemu obsegu tiskovnih medijev. Podpira namreč vse od navadnega papirja gramature 52 g/m², premazni papir gramature 70 g/m², pa vse do debelejših kartonov gramature največ 350 g/m². V obojestranskem načinu tiska lahko izpisujemo tudi aplikacije podaljšanega formata dolžine največ 762 mm, v enostranskem pa vse do dolžine 1.300 mm. Tiskamo lahko tudi na reliefne oziroma površinsko strukturirane materiale in tudi sintetični papir.

Da je zagotovljena najvišja kakovost tiska tudi na strukturiranih medijih sistem uporablja posebno barvno upravljalno enoto Duplex Color Image Reader Unit, ki omogoča hitro prilagoditev gradacije barv, optične jakosti obarvanja in napetosti sekundarnega prenosnega traku med samim tiskom. Obojestransko skladje izpisov je natančno in v mejah tolerance do 0,8 mm. Nastavitev sistema uporabnik izvede preprosto v vlaganjem umeritvenih klinov v enoto Duplex Color Image Reader Unit, sistem pa po odčitku teh samodejno izvede vse potrebne nastavitve oziroma prilagoditve. Novo serijo sistemov IamgePress V900 po navedbah proizvajalca odlikujejo tudi funkcije, ki prihranijo čas, kot so denimo oddaljena vizualna opozorila, ki operaterja opozorijo na pomanjkanje vhodnega materiala in drugo.

Novi ImagePress V1350 naj bi Canon trgu ponudil preko distribucijske mreže v prvi polovici naslednjega leta, medtem ko naj bi bila serija ImagePress V900 na voljo že decembra letos.

Več informacij na www.canon.com.