Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Xaar Aquinox je nova tiskalna glava za barvila na vodni osnovi. (vir: Xaar) 
Ponudnik brizgalne tehnologije Xaar je lansiral novo tiskalno glavo – Xaar Aquinox. Zasnovana je za uporabo z barvili na vodni osnovi in ​​združuje možnost visoke hitrosti tisk z brizganjem kapljic barvila večjega volumna. Po navedbah proizvajalca so nove brizgalne glave idelane za tisk tekstila in drugih vpojnih materialov, dobro pa se obnesejo tudi v tisku na keramiko, tisku embalaže in drugih aplikacij.

#xaar #aquinox #kapljicnitisk #tisknavodniosnovi

Aquinox je najnovejši dodatek k platformi Xaar ImagineX. Vrsta inovacij ("aQ Power Technology") je namenjena optimizaciji življenjske dobe in robustnosti izpisnih glav Aquinox z uporabo barvil na vodni osnovi. Po besedah proizvajalca so zasnovane s prenovljeno notranjo arhitekturo, novimi materiali, ki so združljivi z vodo različnih pH vrednosti. Izboljšan pogonski sistem pri tem zagotavlja boljše brizganje kapljic barvila. V kombinaciji z Xaar tehnologijo kroženja barvila TF nudijo bistveno daljše odprte čase šob v primerjavi s tipičnimi tiskalnimi glavami na vodni osnovi.

Xaar v sporočilu za medije poudarja zmogljivost oziroma hitrost tiska glav Aquinox in združljivost z več vrstami barvil na vodni osnovi. Po navedbah je mogoče doseči hitrosti tiska nad 100 m/min pri nazivni ločljivosti izpisa 720 dpi in izhodno frekvenco do 48 kHz.

Tehnologija, imenovana "High-Laydown" z novimi glavami zagotavlja povečano kapaciteto volumna kapljic brizganega barvila, zaradi česar so glave Aquinox idealne za tisk na tekstil, visoko vpojne podlage ali debelše folije oziroma sloje premazov. Aquinox je sposoben brizgati barvila z viskoznostjo vse do 100 cP. Širši barvni obseg barvil in možnost tiska z brizganjem kapljiv večjega volumna in posledično več pigmenta pomenita, da so barve na izpisih bolj intenzivne.

Tehnologija Xaar in arhitekturna zasnova Chevron tiskalnim sistemom omogočata energetsko učinkovito delovanje. Izboljšani odprti čas in latenca šob glav Aquinox zagotavljata manj potrebnega vzdrževanja in izgub barvila ter s tem posledično uporabniške stroške.

Možne nove aplikacije tiska z barvili na vodni osnovi
John Mills, izvršni direktor podjetja Xaar: »Predstavitev Xaar Aquinox, zgrajenega na naši platformi ImagineX, je naš najpomembnejši izdelek v zadnjih letih. Od tekstila do keramike do embalaže bo Xaar Aquinox oral ledino in omogočil nove aplikacije za tiska z barvili na vodni osnovi, od katerih mnoge prej niso bile mogoče z uporabo brizgalnih sistemov.«

Tiskalne glave Aquinox je možno enostavno integrirati v poljubne nove tiskalne stroje, podprte pa so z dozirnim sistemom barvila Hydra s pomočjo funkcije »plug-and-print« in intuitivnim uporabniškim vmesnikom. Aquinox je razvojno orientiran koncept oziroma rešitev, ki daje proizvajalcem tiskalnikov vse, kar potrebujejo za začetek njihovega razvoja. Zato vključuje tudi sistem za dovajanje črnila in pogonsko elektroniko tiskalnih glav.

Več informacij na www.xaar.com.