Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Novi Digiflex znamke Comexi je bilo mogoče prvič videti na sejmu K 2022 v Düsseldorfu konec oktobra lani.(vir: Comexi)
Po skoraj 70 letih razvoja klasičnih rešitev za industrijo gibke embalaže je špansko podjetje Comexi vstopilo v digitalno tehnologijo in predstavlja svojo prvo rešitev za digitalni tisk, Digiflex. Cilj Digiflexa je industriji omogočiti izpolnjevanje vedno bolj zahtevnih in hitro spreminjajočih se zahtev trga na področju tiska gibke embalaže.

#comexi #digiflex #gibkaembalaza #variabilnitisk

Tisk spremenljivih podatkov z visokimi zahtevami kakovosti
Digiflex omogoča digitalni tisk s spremenljivimi podatki, kot so črtne, QR in metrične kode, serije in druge aplikacije označevanja in identifikacije z visokimi zahtevami kakovosti. Poleg tega ponuja visoke hitrosti tiska, tiskovne rezultate visoke kakovosti ter visoko raven zmogljivosti in produktivnosti. Digiflex je rešitev vse v enem, ki vključuje integracijo procesa sušenja, nadzora napetosti pri upravljanju materiala, nadzora skladja tiska, koronsko obdelavo in video nadzora tiska.

Comexijev novi digitalni tiskarski stroj uporablja črnila z nizko stopnjo migracije, ki so primerna za tisk živilske embalaže. Ponuja možnost obojestranskega tiska z najvišjo hitrostjo tiska 220 m/min z ločljivostjo do 1.200 x 1.200 dpi. Minimalnen izpis kod znaša 8 x 8 mm, izpisi pa so po navedbah proizvajalca skozi proces tiska konsistentni in barvo skladni.

VDP z uporabo kod različnimi kodami Digiflex
Poleg različnih kod, kot so kode QR, DOT, alfanumerična besedila, serije, oštevilčenje, črtne kode, podatkovna matrika ali slike, lahko tiskamo tudi posebne kode Digiflex. Vsaka taka natisnjena koda je lahko drugačna in vsebuje edinstvene informacije, ki zagotavljajo informacije o sledljivem materialu oziroma sledljivost vsakega izdelka. Izpolnjujejo zakonske zahteve in prispevajo h krožnemu gospodarstvu, serializaciji in zanesljivosti dobave. Poleg povratnih informacij naj bi te zagotavljale tidi informacije za analizo vedenja potrošnikov. Poleg tega kode Digiflex ponujajo varnostno rešitev, torej zaščito pred ponarejanjem in avtentičnost, kar je še posebej pomembno skrbnikom blagovnih znamk.

Več informacij na www.comexi.com.