Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
SwissQprint je ponovno certificiral energijsko učinkovitost svoje palete UV tiskalnikov velikega formata.
SwissQprint je svoje izdelke že drugič uspešno preizkusil glede energetske učinkovitosti po standardu ISO 20690:2018. Predstavniki raziskovalnega inštituta Fogra so izmerili in certificirali porabo energije ploskih tiskalnikov swissQprint Kudu, Nyala 4, Nyala 4S ter neskončnih tiskalnikov Karibu 2 in Karibu S v različnih načinih tiska. Energetska učinkovitost vseh strojev je torej »vrhunske stopnje«.

#swissqprint #energijskaucinkovitost #certifikat #kudu #nyala #karibu

Švicarski UV-LED tiskalniki velikega formata v povprečju porabijo 2,2 kilovata električne energije, kar je ekvivalentno porabi povprečnega grelnika vode ali denimo dve urni seji pretakanja videa na 65-palčnem 4K televizorju, izračunano od podatkovnega vira do končne izhodne naprave.

Po navedbi Fogre je SwissQprint edini proizvajalec, ki lahko zagotovi neodvisen in standardiziran certifikat energetske učinkovitosti za svoje izdelke. V letih 2018 in 2019 je Fogra že podelila certifikat za modela Nyala in Karibu za njuno »izjemno energetsko učinkovitost« v skladu s standardom ISO 20690:2018. Ta določa metode za določanje porabe energije digitalnih tiskalnikov.

Več informacij na www.swissqprint.com.