Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Mimaki TxF150-75 je novi tiskalnik za direktni tisk transfernih folij. (vir: Mimaki)
Mimaki je predstavil svoj prvi brizgalni tiskalnik DTF (Direct to Film). Novi TxF150-75 omogoča posredni toplotni transferni tisk visokokakovostnih, individualiziranih prodajnih artiklov, kot so športna oblačila in druge promocijske aplikacije iz tekstila.

#mimaki #dtf #thx150 #transfernitisk

Tisk DTF je preprost in stroškovno učinkovit postopek dodelave oblačil, vključno s majicami. Motiv najprej natisnemo neposredno na posebno transferno folijo, ki jo nato posujemo s termo lepljiv prahom. Motiv na tekstil prenesemo s pomočjo toplotne preše. Na ta način se izognemo dragim procesom izdelave sit klasičnega sitotiskarskega postopka obdelave oblačil ali obdelave teh s pomočjo uporabe transfernih vinilnih folij.

Mimaki TxF150-75
Mimakijev novi tiskalnik TxF150-75 temelji na obstoječi tehnologiji serije solventnih/sublimacijskih tiskalnikov (C)JV150, ki vključuje Mimakijeve najbolj prodajane modele. Ima vgrajeni sistem kroženja črnila in zasnova posode z zračenjem črnila preprečujeta težave zasuševanja, kar je pogosta težava DTF tiska. Zato je brizganje črnila vedno zadovoljivo in ni usedanja pigmenta, kae je še posebej dobrodošlo v primeru bele barve. Zanesljivo razpoložljivost in korektnost tiska pa zagotavljata še funkcija nadzora delovanja šob NCU (enota za nadzor šob) in obnove šob (NRS, sistem za obnovitev šob). Tiskalniku je standardno priložena tudi rastrsko procesna programska oprema RasterLink7 RIP, ki uporabnikom omogoča upravljanja celotnega procesa vse od priprave predlog do izpisa motiva.

S prodorom v nov segment je Mimaki razvil tudi lastno paleto pigmentnih črnil na vodni osnovi (PHT50). Ta naj bi bila skladna z veljavnimi varnostnimi in okoljskimi standardi certifikata Oeko-Tex Eco Passport. Kar zadeva ostalih materialov je DTF tisk z novim tiskalnikom bolj vsestranski kot klasični transfer/sublimacijski tisk, saj je poleg tkanin iz mešanice poliestra in TC možno tiskati tudi na druge, tudi svetle in temne tkanine.

Več informacij na www.mimaki.com.