Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Kyocera TASKalfa Pro 15000c je operaterjem prijazna in enostavna za avtonomno vzdrževanje.
Podjetje Xenon Forte slovenskemu trgu ponuja produkcijski sistem tiska Kyocera TASKalfa Pro 15000c – edinstven barvni brizgalni tiskalnik visoke zmogljivosti. Zasnovan je za hitro in učinkovito tiskanje v različnih delovnih okoljih. Po navedbah proizvajalca z brizgalno osnovo tiska omogoča nižje produkcijske stroške in učinkovito varčuje z energije.

#kyocera #xenonforte #taskalfa #brizgalnitisk #nizjistroski

Kapljični in laserski tisk sta dve različni tehnologiji tiskaa, vsaka s svojimi prednostmi in slabostmi. Lahko pa glede brizgalne tehnologije tiska poudarimo naslednja dejstva. V prvi vrsti gre za tisk brez toplotne fiksacije izpisa, sušenje poteka s penetracijo črnila v papir, v sodobnejših sistemih pa tudi z aktivacijo UV reaktivnih polimerov, ki zamrežijo in strdijo črnilo na površini papirja in ga tako v trenutku učinkovito vežejo s tiskovnim medijem, pri čemer je tak izpis primeren za neposredno dodelavo. Na tak način prihranimo čas pri izdelavi naročila, manj je odpadka in ročnega posega v proizvodni proces in ne nazadnje se pri tem porabi bistveno manj energije (tudi do 60 odstotkov manj), kar posredno pozitivno vpliva tudi na nižanje celokupnih proizvodnih stroškov.

Ker gre za drugačen tehnološki koncept tiska v primerjavi z laserskim; brizgalni sistemi, kot je tudi Kyocera TASKalfa Pro 15000c, ne uporabljajo ključnih vitalnih delov stroja. To so v primeru laserskih sistemov laserski valji, grelne razvijalne enote, prenosni trakovi ali valji in drugo, ki pogosto pomenijo zastoje teh sistemov, nujna vzdrževalna dela s strani podpore servisa in seveda s tem povezane stroške. Brizgalni sistemi izpis upodobijo direktno z le brizgalnimi glavami, posušijo pa ga lahko z uporabo UV enot. Ti deli imajo dolgo življenjsko dobo (brizgalne glave imajo garancijo do 5 let), v primeru okvare pa jih lahko operater nadomesti sam. To pomeni le malo časovnega izpada stroja, vzdrževalni stroški pa so zato minimalni ali nični. Pri tem je treba poudariti, da je sistem Kyocera TASKalfa Pro 15000c zasnovan tako, da so ključni deli stroja preprosto in hitro dosegljivi, menjava in fina nastavitev teh pa enostavna. Kadar se pri menjavi kljub temu pojavijo težave, lahko operaterji uporabijo učinkovito tehnično podporo na daljavo.

Posebnosti sistema Kyocera TASKalfa Pro 15000c sta po navedbah proizvajalca malo vzdrževanja in dolgi zanesljivi cikli obratovanja. Barvni izpisi so pri tem konsistentni na dolgi rok (brez potreb po večkratnem umerjanju sistema), kar dodatno zmanjšuje odpadek, posledično pa privarčujemo material in čas.

Več informacij na www.kyoceradocumentsolutions.si in www.xenon-forte.si.