Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Digitalni tiskarski stroj za tisk etiket AccurioLabel 400 je prejel še eno prestižno priznanje.
Tiskarski stroj AccurioLabel 400 (tisk na osnovi tonerja v enem prehodu), podjetja Konica Minolta je prejel nemško nagrado za oblikovanje German Design Award 2024. Najnovejše priznanje sledi trem prestižnim že osvojenim priznanjem - nagradi iF Design Award 2023, nagradi Red Dot Award: Product Design 2023 in nagradi za oblikovanje 2022 Good Design Award, ki jo podeljuje Japonski inštitut za promocijo oblikovanja.

#konicaminolta #accuriolabel #toner #nagrada #priznanje

Nemška nagrada za oblikovanje je bila ustanovljena leta 2012 kot mednarodno tekmovanje v oblikovanju, ki ga organizira nemški svet za oblikovanje (German Design Council), ki ga je leta 1953 ustanovil nemški zvezni parlament. Na natečaju lahko sodelujejo samo izdelki, ki so bili nagrajeni z nagradami za oblikovanje v drugih državah, ne le v Nemčiji in so torej že javno priznani zaradi izjemne kakovosti oblikovanja, pri čemer jih mora nominirati nemški svet za oblikovanje. Zato je že samo imenovanje za kandidaturo velika čast. Zaradi strogega izbirnega postopka je nemška oblikovalska nagrada znana kot nagrada vseh nagrad (Award of Awards).

AccurioLabel 400 podjetja Konica Minolta je bil predstavljen maja lani. Z visoko hitrostjo tiska, podaljšano dolžino neprekinjenega tiska in avtomatizacijo procesa dosega učinkovitost delovanja brez primere, tudi na področju tiska večjih količin. S tem želi zasesti pomemben delež v hitro rastočem segmentu srednjega in velikega obsega tiska etiket, v katerem je po ocenah že več kot 3.000 ponudnikov.

Pomembne značilnosti vključujejo možnost razširitve aplikacij z belim tonerjem in izboljšano produktivnost z izjemno hitrostjo tiska do 39,9 metra na minuto. Prav tako so še dodatno znižani obratovalni stroški zaradi še trajnejše življenjske dobe delov ter izboljšane kakovosti tiska. Na voljo je v 4- in 5-barvni konfiguraciji.

"Veseli nas, da zelo učinkovita kombinacija funkcij in prednosti stroja AccurioLabel 400 še naprej prejema številne potrditve, priznanja in nagrade," nam je povedal Bojan Zupancic, Vodja prodaje za produkcijski in industrijski tisk, Konica Minolta Slovenija in nadaljeval.

"Napredno misleči ponudniki tiska etiket lahko povečajo svoje proizvodne možnosti in se približajo delovanju pametne tovarne, zahvaljujoč delovnemu toku, programski opremi in avtomatizaciji procesov, ter rešitvam v oblaku. Ponudnikom lahko pomaga razviti njihovo strokovno znanje o proizvodnji etiket in embalaže, pospeši njihovo preoblikovanje tiska v segmentu srednjega in velikega obsega tiska etiket, ter odpre nove možnosti tiska."

Več informacij na www.konicaminolta.si.