Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
  • Visoko oceno obstojnosti tiska je tiskalniku Canon imagePROGRAF iPF8300, pigmentnim črnilom LUCIA EX in Canonovemu papirju podelil neodvisni laboratorij, vodilni na področju testiranja obstojnosti tiska.
  • Test je dokazal obstojnost barvnega tiska do 95 let ter več kot 200 let za črno-bele izpise, zaščitene s steklom.
  • Test je uradno priznal laboratorij Wilhelm Imaging Research.


IPF8300.

Tiskalnik velikega formata imagePROGRAF iPF8300, visokoobstojna pigmentna črnila LUCIA EX in Canonov papir so opravili obsežno testiranje obstojnosti izpisov in zanje pridobili zelo visoko oceno. Opravil ga je Wilhelm Imaging Research (WIR), vodilni svetovni neodvisni laboratorij za testiranje obstojnosti tiska.

Tiskalnik imagePROGRAF iPF8300 s pigmentnimi črnili LUCIA EX, ki se uporabljajo tudi v tiskalnikih iPF6350 in iPF6300, so skupaj s papirjem dosegli obstojnost do 95 let za barvne izpise in več kot 200 let za črno-bele. Preizkus obstojnosti izpisov, zaščitenih s steklom, je pokazal, da je Canonov tisk odporen proti visoki vlažnosti, izpostavljenosti ozonu in škodi, ki jo povzroča voda.

Predsednik Wilhelm Imaging Research, Henry Wilhelm, je ob tem dejal: »Ne glede na to, ali je izpis v barvah ali črno-bel, tisk je lep in bo ostal lep zelo dolgo.«

Celotno poročilo WIR za tiskalnik imagePROGRAF iPF8300, ki ga je predstavil nagrajeni krajinski fotograf Brian Hampton, je na voljo tukaj.

Metode testiranja obstojnosti tiska, ki jih je WIR razvijal zadnjih 25 let, veljajo kot standard industrije tiskalnikov za domačo in profesionalno rabo, pa tudi za mnoge dobavitelje grafičnih medijev in fotografskega papirja za brizgalnike. Rezultat je preprosta primerjava med izdelki, zasnovana kot ocena petih glavnih dejavnikov tiskanja: dolgotrajne izpostavljenosti svetlobi, shranjevanja v temi ter obstojnosti v albumu, odpornosti pri izpostavljenosti ozonu, visoki vlažnosti zraka in škodi, ki jo povzroča voda.

»Pri Canonu je slika ključna za vse, kar počnemo, zato razumemo pomen visoke kakovosti tiska. Zagotavljamo najvišjo možno kakovost tiska, skupaj z doslednostjo in zanesljivostjo, ki ju strokovnjaki pričakujejo pri uporabi Canonovih izdelkov. Kombinacija modelov imagePROGRAF z našimi pigmentnimi črnili LUCIA EX daje našim strankam zaupanje in sposobnost za visokokakovosten in obstojen tisk,« je poudaril Yuichi Miyano, direktor rešitev za velikoformatni tisk v Canonu Europe.


###


O Canonu Europe
Canon Europe je regijska prodajna in tržna podružnica za Canon Inc., navzoča v 116 državah in z več kot 11.000 zaposlenimi v Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki (EMEA).


Canon je bil ustanovljen leta 1937 s ciljem izdelati najboljši fotoaparat za končne uporabnike, od takrat pa je Canonova strast pod sloganom Moč slike tehnologijo razširila na mnoga druga področja in ga učvrstila na vodilnem položaju na področju izdelkov za široko potrošnjo in profesionalnih rešitev za upodabljanje. Med njihovimi izdelki so digitalni kompaktni in zrcalno-refleksni fotoaparati, objektivi televizijskih kamer, prenosne rentgenske naprave ter večfunkcijski in produkcijski tiskalniki, ki jih dopolnjujejo storitve z dodano vrednostjo.

Canon veliko vlaga v raziskave in razvoj, da bi uporabnikom ponudil najinovativnejše naprave, ki jim omogočajo izražanje lastne ustvarjalnosti. Od ljubiteljskih fotografov do profesionalnih tiskarskih podjetij, Canon vsaki stranki omogoča, da živi svojo strast do slik.

Canon je prepričan, da je upoštevanje interesov družbe in okolja neločljiv del dobrih poslovnih praks. To izraža tudi skozi korporativno filozofijo Kyosei - živeti in delati za skupno dobro.

Več informacij o Canonu Europe je na voljo na: www.canon-europe.com.

O Canonu Adria d.o.o.
Canon Adria d.o.o. je podjetje s sedežem v Ljubljani, v lasti Canon CEE (Canon Central and East Europe). Poslanstvo podjetja Canon Adria je zagotavljanje tehnične podpore in trženja za celotno področje Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije, Albanije in Kosova.

Več informacij o podjetju Canon Adria je na voljo na: www.canon.si

Več informacij:

Tomaž Lukman
MA marketing d.o.o.
Stara cesta 23
1360 Vrhnika
Tel.: +386 (1) 750 20 81
Mob.: +386 51 604 917
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Dodatne informacije:

Nataša Porenta
Canon Adria d.o.o.
Dunajska cesta 128a
1000 Ljubljana
Tel.: +386 (1) 530 87 20
Faks: +386 (1) 530 87 45
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
www.canon.si