Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
FOTO VIST je tradicionalni fotografski dogodek, ki ga vsako drugo leto prireja Oddelek za fotografijo VIST.
Oddelek za fotografijo VIST - Visoke šole za storitve v Ljubljani vabi na razstavni dogodek Vse, ki se bo odvijal v okviru bienalnega fotografskega festivala FOTO VIST 2021. Osrednjo razstavo, ki bo na ogled v 2. nadstropju stolpnice Dela, na kateri se bodo predstavili študenti in študentke 3. letnika, bodo dopolnjevale predstavitve kolektivov v živo, formiranih v času študija fotografije na VIST, in prostorov, v katerih ustvarjajo. Dogodek bo zaokroževal cikel pogovorov z nekdanjim študenti in študentkami Oddelka za fotografijo VIST o njihovih profesionalnih poteh.  

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20191009 razstava neznana
Skoraj desetletje nastajajoči fotografski cikel treh avtorjev odkriva prostore Ljubljane.
V sredo, 16. 10. 2019, ob 18. uri v Galeriji »S« na Ljubljanskem gradu bo odprtje fotografske razstave National Geographica Slovenija z naslovom (Ne)Znana,. Na dogodku bo spregovoril Arne Hodalič, kustos razstave in urednik fotografije pri reviji National Geographic Slovenija, po razstavi pa vas bodo popeljali avtorji Branko Čeak, Domen Pal in Jože Maček. Dogodek bo popestrila glasbena zasedba Mascara Quartet.
 

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20181211 pictar
Pictar vam bo olajšal fotografiranje s telefonom.
Pictar je naprava, ki omogoča fotografiranje s pametnim telefonom na podoben način, kot je to na standardnih digitalnih fotoaparatih. Pet tipk olajša spreminjanje glavnih parametrov, na dnu naprave je navoj za stativ. Aplikacija prinaša nekatere nove funkcije, ki niso standardne za fotoaparate pametnih telefonov. Te še dodatno pripomorejo k enostavnosti uporabe.

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20181011 Photoark razstava
Fotografska razstava na temo problematike izginjanja živalskih vrst in zmanjševanju biotske pestrosti v današnjem svetu.
Vljudno vabljeni na odprtje fotografske razstave National Geographica z naslovom Photo Ark z deli Joela Sartoreja, ki bo v sredo, 17. 10., ob 18. uri v Galeriji »S« na Ljubljanskem gradu. Fotografa Joela Sartoreja bo predstavil kustos razstave in urednik fotografije pri reviji National Geographic Slovenija Arne Hodalič, o problematiki izginjanja živalskih vrst in zmanjševanju biotske pestrosti v današnjem svetu pa bo spregovoril biolog dr. Tom Turk.
 

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20180612 vist
Oddelek za fotografijo Visoke šole za storitve (VIST) razpisuje fotografski natečaj [NE]VARNO SONCE. S tem se je pridružil Oddelku za kozmetiko VIST, ki že četrto leto s podporo Ministrstva za zdravje izvaja program Pametno s soncem za zdravo in mladostno kožo na temo osveščanja o nevarnosti vseh vrst sončenja ter preventive pred kožnim rakom zaradi prekomernega izpostavljanja soncu. Namen programa je spodbuditi javnost k razmisleku o tem, da ima sonce poleg koristnih učinkov (nastanek vitamina D, dobro počutje, svetloba, toplota) tudi škodljive učinke na zdravje ljudi, in tako prispevati k izboljšanju javnega zdravja. In poletje je gotovo čas, ko najbolj potrebujemo, da se nas opominja na posledice pretiranega sončenja, pa tudi priložnost za nastanek kreativnih upodobitev prednosti in pasti izpostavljanja soncu, kar je cilj natečaja.